Різнобарв’я українських традицій можна побачити тут, на Сході – Світлична

Субота, 13 січня 2018, 16:13
Сьогодні в Харкові стартував Вертеп-Фест, який зібрав вертепні колективи з різних регіонів України.
Різнобарв’я українських традицій можна побачити тут, на Сході – Світлична

Фестиваль стартував сьогодні, 13 січня, з урочистої ходи по Сумський вулиці. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, цей фестиваль є дуже символічним для України. Адже такі святкові заходи об’єднують людей, вони показують, що українці здатні разом і святкувати, і працювати, і боронити свої кордони.

«Феєрія колядок, щедрівок, маланок та різдвяних вертепів захопила Харків, – пише вона на своїй сторінці в мережі «Фейсбук», – майже 1000 учасників з 22 областей України. 64 колективи, 30 локацій! Усі – дорослі й малі – занурились у фестивальний вир українських різдвяних співів, що об’єднали всю Україну».

Юлія Світлична, зокрема, висловила свою вдячність ініціаторам фестивалю та колективам, які долучилися до його проведення: «Сьогодні Харків повен щедрівок та колядок. Хай ці щирі побажання добра дійдуть до кожної української родини, і щедрість та любов осяють наші оселі.  Нехай живе Україна - у мирі, злагоді та любові».

За словами голови ХОДА, більше 60 колективів виступатимуть на різних локаціях Харкова, щоб якомога більше наших земляків та гостей області змогли поринути в атмосферу народних традицій та злагоди. Зокрема, вони також завітають до військового шпиталю, де побажають бійцям щастя та добра».

У неділю, 14 січня, учасники Вертеп-Фесту разом із харків’янами зберуться у парку імені Горького. Там вони візьмуть участь  у всеукраїнській акції та заспіваютьколядку «Нова радість стала». Організатори фестивалю сподіваються що Харків збере рекордну кількість учасників акції. Також у парку відбудеться великий святковий концерт «Святовид».

comments powered by HyperComments