У Харкові готують снігоприбиральну техніку

Неділя, 14 січня 2018, 12:50
У Харкові, як і в усій Україні, готуються до погіршення погодних умов, підготовлена снігоприбиральна техніка і закуплено необхідну кількість піщано-сольової суміші.
У Харкові готують снігоприбиральну техніку

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

Як повідомив заступник Харківського міського голови Андрій Руденко, в місті до негоди підготовлено 238 одиниць дорожньої техніки, 105 одиниць снігоприбиральної внутрішньоквартальної техніки та 153 одиниці техніки малої механізації.

«Торік було закуплено до 50 одиниць нової техніки - дорожньої, малої механізації та трактори. Також закуплено необхідну кількість піщано-сольової суміші. Всі комунальні служби, пов'язані з водо- та теплопостачанням, водовідведенням, діють у робочому режимі», - підкреслив заступник міського голови.

Згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, в січні в Україні очікується два періоди несприятливих погодних умов. 15, 16 і 17 січня спочатку на території Лівобережної України, а потім в інших регіонах очікується випадання снігу товщиною до 10 см. 18 січня через центральну частину України пройде кілька циклонів, які призведуть до випадання сильного, місцями дуже сильного снігу, налипання мокрого снігу, посилення швидкості вітру та хуртовини. За прогнозами, приріст сніжного покриву збільшиться ще на 10-20 см в більшості областей України. 21-22 січня очікуються сильні снігопади з переходом у дощ, ожеледь на дорогах, посилення штормового вітру зі швидкістю до 15-24 м/с. Протягом найближчих днів температура знизиться в нічний час до 4-9 морозу, а на північному сході - до 10-14 градусів нижче нуля.

За прогнозом Українського гідрометцентру, починаючи з 25 січня, існує велика ймовірність сильного похолодання в Україні зі зниженням температури повітря до 14-19 градусів морозу, а 27-28 січня - до 20-25 градусів нижче нуля. Детально про погоду з показниками швидкості вітру, кількості опадів, висоти снігового покриву буде надано за три-чотири дні до намічених дат.

comments powered by HyperComments