Віце-прем'єр-міністр: школа "Мобіль" у Пісочині - "українська школа майбутнього"

Вівторок, 23 січня 2018, 16:08
У процесі створення опорних шкіл Харківщина входить до 5-ки лідерів у країні.
Віце-прем'єр-міністр: школа "Мобіль" у Пісочині - "українська школа майбутнього"

Про це розповів Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Нам потрібно, щоб опорна школа була хабом. Вона не повинна працювати тільки півдня. Нам хотілося б, щоб у другу половину дня це було місце для шкільних гуртків, позашкільної освіти, щоб це було місце, де спілкуються діти», - наголосив Геннадій Зубко.

Як приклад такої «української школи майбутнього» він навів школу «Мобіль» у селищі Пісочин Харківської області.

«Саме в Пісочині я перший раз почув від дитини, що вона не йде до 34-го кабінету, а йде до аудиторії Тараса Григоровича Шевченка вчити українську мову, а інша дитина йде до класу «Лондон», щоб вчити англійську. Це зміна в ментальності дітей, які хочуть вчитися, яким комфортно саме в таких школах», - підкреслив очільник Мінрегіону.

Як раніше писала «Справжня Варта», ця школа була побудована всього за два роки, що є доволі коротким терміном. На даний момент там навчатиметься 640 учнів. Нова школа викликала значний ажіотаж серед батьків школярів, там тепер бажають навчатися діти не тільки з самого Пісочина, але й Харкова.

«Це свято на яке ми чекали багато років, – підкреслив Петро Порошенко, – але яке ми зробили дуже швидко. В листопаді 2015 році тут ще нічого не було. Перша будівельна техніка прийшла сюди в кінці 2015 року. 1 вересня 2017 року ми з вами відкриваємо, можливо, найкращу школу в Україні. Школа, яка претендує на звання кращої, відкривається не в Києві і навіть не в Харкові. А у вас в Пісочині».

comments powered by HyperComments