Харківський ЦНАП відзначили на державному рівні

Вівторок, 23 січня 2018, 17:01
Харківська область – серед лідерів у сфері надання адміністративних послуг у країні.
Харківський ЦНАП відзначили на державному рівні

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба ХОДА.

Серед лідерів у сфері надання адміністративних послуг в Україні міністр регіонального розвитку назвав Харківщину, де наразі працює 45 ЦНАПів, у тому числі найсучасніший Регіональний центр надання адміністративних послуг.

«ЦНАП – це те місце, де розривається зв’язок між чиновником та громадянином, і тим, як організовано цю роботу, ми можемо показати, наскільки система є ефективною, швидкою та позбавленою корупції. Коли ми кажемо про створення нових ЦНАПів, для нас дуже важливі якість надання послуг та підготовка кадрів, а найголовніше – можливість повсюдності надання послуг», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він відзначив, що в цілому в Україні на даний момент працюють 734 ЦНАПи, в тому числі 56 - в об’єднаних територіальних громадах.

Як раніше писала "Справжня Варта", відкриття Регіонального центру надання адміністративних і соціальних послуг відбулося у вересні 2017 року.

У  «Front-office» центру розміщено зону очікування, дитячий куточок, рецепцію, зону прийому документів, зону видачі результатів, відділення банку. Прийом громадян здійснюється у секторах: «А» – надання послуг з пенсійного забезпечення, «В» – надання послуг із соціального забезпечення, «С» – надання послуг міграційної служби, «D»– сектор надання адміністративних послуг (також у цьому секторі надаються послуги з реєстрації актів цивільного стану, кадастрового реєстратора, фіскальної служби. У частині сектора D можна отримати картку платника податків або внести відмітку до паспорта про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), у секторі «Е» здійснюється видача готових документів.

Також ми писали, що особистий прийом громадян регіональним представником Омбудсмена проводиться кожен другий вівторок місяця з 12:00 до 14:00 у Регіональному центрі послуг (пр. Тракторобудівників, 144).

comments powered by HyperComments