Тепер в економіці діють більш сучасні та ефективні механізми – Світлична

Вівторок, 30 січня 2018, 16:32
За словами голови ХОДА, 40 тисяч працівників отримають роботу завдяки угодам, укладеним за підсумками економічного форуму урядової наради.
Тепер в економіці діють більш сучасні та ефективні механізми – Світлична

 

Про це Юлія Світлична розповіла під час свого інтерв’ю інтернет-виданню «Обозреватель». За словами голови ХОДА, час застарілих національних програм минув разом з планової економікою. І тепер діють більш сучасні та ефективні механізми. Серед них, зокрема – стимулювання попиту на промислову продукцію. Наприклад, це може бути програма 20-відсоткової компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки, яку розробляли в тому числі і харківські експерти.

Також до таких механізмів належать програми імпортозаміщення у стратегічно важливих галузях. За словами Юлії Світличної, у її межах у військово-промисловому комплексі було залучено більше 130 харківських підприємств. Завдяки цій програмі за короткий термін була відроджена дана галузь, а армія отримала сучасне озброєння і техніку.

«За три роки вдалося відновити те, що цілеспрямовано руйнувалося попередні двадцять», – підкреслила губернаторка. Зокрема, нею були відзначені великі корпоративні інвестиційні проекти, спрямовані на модернізацію цілих галузей економіки. Всі вони є результатом спільних зусиль національних компаній, міжнародного бізнесу та фінансових організацій.

«Саме до таких програм минулого року долучились провідні підприємства енергомашинобудування за підсумками Харківського міжнародного економічного форуму та урядової наради, яка також відбулась у Харкові, – розповіла Юлія Світлична, – загальна вартість підписаних угод – близько 6,5 млрд грн».

За словами голови ХОДА, ці угоди в першу чергу спрямовані на модернізацію атомної та гідроенергетики України. Крім того, вони забезпечують роботою близько 40 тисяч працівників у Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та інших областях України на найближчі 5 років. Також Світлична зазначила, що схожі програми також назріли у транспортній, дорожній та інших галузях, які потребують великі обсяги будівництва, технічне переозброєння та модернізацію.

Повна версія інтерв’ю з Юлією Світличною була опублікована на «Справжній варті»

comments powered by HyperComments