На Харківщині бійці та резервісти 92-ї ОМБр вчаться за програмою Збройних сил Великої Британії

П'ятниця, 2 лютого 2018, 13:37
Мова про програму Orbital, яка вперше включена до плану навчань військовослужбовців.
На Харківщині бійці та резервісти 92-ї ОМБр вчаться за програмою Збройних сил Великої Британії

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Наприкінці минулого року 40 наших бійців на військовому полігоні у Львівській області успішно пройшли цей курс спеціальної підготовки, в ході якого свій досвід українцям передали кращі армійці з Туманного Альбіону. Навіть сертифікат про опанування основ «Orbital» отримали наші козаки. Своїми новими знаннями вони охоче діляться з бойовими побратимами, - розповів командир військової частини Сухопутних військ. - Зокрема, армійці «на ворожій території» вчаться встановлювати контакт з місцевим населенням, добувати необхідні дані про терористів, брати штурмом будинки,  знищувати противника і проводити «зачистку» території умовного селища».

За словами керівника занять, на ділянці, де відпрацьовуються  дії у місті, всі воїни-резервісти мають бойовий досвід, багато хто звільняв українські міста від російських окупантів протягом 2014-2015 років. Тому хлопці швидко переймають вміння від діючих військових та набувають нових навичок, необхідних для перемоги над ворогом.

Тим часом на інших ділянках загальновійськового полігону бригади військовослужбовці танкового батальйону на Т-64 штатним пострілом вражають цілі, у складі підрозділу ведуть «оборонний бій» з противником,  виконують вогневі вправи тощо. Також майже щодня організовуються бойові стрільби чи різні тактичні навчання з воїнами механізованих підрозділів на бронетранспортерах типів БТР-4Е і БТР-70, а також зі стрілецької зброї.

Раніше ми повідомляли, що на Харківщині бійці 92-ї ОМБр проходили полігонний вишкіл. Військові  за допомогою сучасних бронетранспортерів типу БТР-4Е з місця вражали цілі та реагували на різні ввідні. В той же час на іншій ділянці полігону бійці виконали вогневі вправи з гранатометів, кулеметів, снайперських гвинтівок та автоматів. Таким чином, вони змогли вдосконалити власні навички, як то знешкодження мін ворога, виконання різних тактичних нормативів, евакуація поранених тощо.

comments powered by HyperComments