Організатори «Класичної Феєрії» передали харківській лікарні апарат штучного дихання для дітей

Субота, 3 лютого 2018, 13:20
У дитячій операційної Харківського обласного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала з'явився новий апарат штучної вентиляції легенів для дітей «Малятко».
Організатори «Класичної Феєрії» передали харківській лікарні апарат штучного дихання для дітей

Його використовують, щоб підтримувати дихання дітей від 3 до 6 років під час операцій, передає PR-агентство «Bagels & Letters». Апарат придбали на кошти, зібрані в грудня 2017 під час концерту симфонічної музики «Класична феєрія», організованого музикантами Двороніченками спільно з Благодійний фондом «Турбота». Апарат в центр передали керівник БФ «Турбота» Олена Єрьоміна та заступник директора МАСО «Слобожанський», альтист Олександр Дворниченко.

«Це апарат вітчизняного виробництва, дуже зручний у використанні, надійний, – зазначив завідувач операційним блоком і відділення анестезіології центру Руслан Міщанин, – і його легко буде обслуговувати, тому що можна швидко дістати комплектуючі».

В Центрі проходить близько 7000 операцій на рік, з них 700 - дитячих. За словами директора центру, професора Володимира Лісового, левова частка фінансування установи йде на забезпечення хронічних хворих на діаліз нирок. Сам центр вважається «дорослим», тому отримати фінансування на придбання обладнання для роботи з дітьми складно. Допомога проекту «Класична феєрія» виявилася дуже доречною.

«Цей прекрасний проект працює вже шостий рік, допомагає різним клінікам, лікарням Харкова, які працюють з дітьми, – зазначив директор, – і ось тепер прийшла наша черга. Ми обговорили з організаторами перед концертом наші потреби і вирішили, що найважливіше зараз апарат штучної вентиляції легенів для дітей».

Засновник «Класичною феєрії» Олександр Дворниченко вважає, що рушійною силою проекту залишаються харків'яни. Адже саме вони купують квитки на благодійний концерт і жертвують проекту гроші: «Все це тримається на них. Коли шість років тому ми з братом провели перший концерт для дітей з Люботинського дитячого будинку, це здавалося абсолютно спонтанною, випадкової акцією. Але вона стала щорічною дивом. Іноді кажуть, що класична музика благотворно впливає на здоров'я. У нас є цьому прямі докази».

comments powered by HyperComments