Корупція підриває авторитет харківських військкоматів - Калгушкін

Юлія Гуш  |  Вівторок, 6 лютого 2018, 13:05
За останні п'ять років було офіційно зафіксовано п'ять випадків отримання неправомірної вигоди у військкоматах Харківської області.
Корупція підриває авторитет харківських військкоматів - Калгушкін

Про такі випадки розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, у 2016 році в Харківській області було зафіксовано три факти отримання хабаря. Такі порушення були помічені з боку капітана Сілічева з Новобоварського війсккомату, капітана Нагорного з Дергачівського військомату, старшого лейтенанта Яковлєва з Московського військомату. Всі вони були розжалувані до рангу рядового і звільнені з лав Збройних сил. Двох з них суд визнав винними в скоєнні правопорушення. Яковлєва позбавили звання, хоча судового рішення у його справі ще немає.

У 2017 році було зафіксовано два факти отримання неправомірної вигоди з боку військового комісара Вовчанського військкомату майора Баклана та капітана Кириченка з Чугуївського району. Останній був затриманий співробітниками прокуратури АТО під час отримання хабаря. Усі вони втратили займані посади.

Калгушкін підкреслив, що з корупцією у війсккоматах слід боротися на всіх рівнях. Тут потрібні зусилля як самих військових, так і цивільних громадян, які не повинні замовчувати відповідні злочини. "Всі ці факти підривають авторитет не тільки добросовісних військовослужбовців та військкоматів Харківської області, а й авторитет Збройних сил України", - підкреслив Калгушкін.

Раніше ми писали про те, як співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на хабарі керівника одного з районних військових комісаріатів Харківщини.

comments powered by HyperComments