Домовилися з ЄБРР про можливість оновлення парку тролейбусів Харкова - Світлична

Середа, 21 лютого 2018, 14:59
21 лютого відбулася зустріч губернатора Харківщини Юлії Світличнох з головою представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунером.
Домовилися з ЄБРР про можливість оновлення парку тролейбусів Харкова - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Сторони обговорювали ті проекти, які вже реалізує офіс ЄБРР в Україні і, зокрема, в Харкові.

"Офіс надає змогу реалізації нових проектів, а також активізації роботи малого та середнього бізнесу в рамках тих проектів, які запроваджуються ЄБРР на території України. Ці проекти надаватимуть можливість бізнесу розвиватися та залучати додаткове фінансування. Також ми обговорили можливу перспективу відновлення програми пільгового кредитування малого та середнього бізнесу, яку ЄБРР уже запроваджував на Харківщині в 2007-2008 роках. На сьогодні маємо необхідність стимулювання бізнес-активності окремих категорій жителів регіону, зокрема, ветеранів та воїнів АТО, а також молоді. Сподіваємося, що таку допомогу з боку ЄБРР отримаємо", - сказала Юлія Світлична.

Також мова йшла про впровадження нового інфраструктурного проекту в регіоні, а саме - про оновлення тролейбусного парку Харкова. 

"Нам вдалося повернути довіру наших міжнародних партнерів. У 2017 році Президентом України було уповноважено Міністерство фінансів України  щодо підписання угоди про співпрацю з ЄБРР у розбудові Харківського метрополітену. Наразі домовилися про можливість запровадження нового інфраструктурного проекту – оновлення парку тролейбусів міста Харкова", - повідомила Юлія Світлична.

Нагадаємо, 11 грудня були підписані Фінансові Угоди щодо подальшого будівництва Харківського метрополітену. Це дозволить збудувати дві станції метрополітену у напрямку аеропорту, нове електродепо, придбати новий рухомий склад у кількості 85 вагонів. ЄБРР та ЄІБ спрямують на будівництво метро в Харкові 320 млн євро. 

comments powered by HyperComments