Запрошуємо представників італійського бізнесу на Харківщину - Світлична

Середа, 21 лютого 2018, 18:00
Голова ХОДА зустрілась з Послом Італії в Україні.
Запрошуємо представників італійського бізнесу на Харківщину - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа  говорили про розвиток італійського бізнесу у Харківській області, а також можливості популярізації культури цієї країни у нашому регіоні. 

Давіде Ла Чечіліа підкреслив, що Харківщина є гарним та перспективним регіоном, особливо щодо розвитку економіки та науки. Італійська сторона із задоволенням готова співпрацювати у різних сферах.

"Запрошую представників італійського бізнесу на Харківщину – щоб спільно розглянути можливі перспективні напрямки для активізації бізнес-зв’язків. Ми вже маємо декілька експортерів продукції до Італії, але хочемо розширити цей перелік", - сказала Юлія Світлична.

Вона також відзначила, що активізації відносин між Харківщиною та Італією сприятиме відкриття прямих авіарейсів з Харкова до італійського Ріміні, яке заплановано цього року.

"Італія – це 4-й ринок для українських продуктів і 2-й - для Європи, - навів дані пан посол. - За останні 2 роки товарообіг між нашими країнами зріс на 25%. І ми бачимо, як відновлюються та розширюються інтереси італійських компаній щодо українських. Я повернуся на Харківщину в кінці квітня, і мені хотілося б провести зустріч з представниками бізнесу тут. Також я отримав ваше запрошення на 10-й міжнародний економічний форум та зроблю все для того, щоб бути присутнім на ньому".

Серед перспективних напрямків співпраці сторони відзначили обмін студентами, розширення можливостей для навчання харків’ян італійській мові (зокрема, на базі ХНУ ім. В.Н.Каразіна) та проведення спільних наукових заходів, у тому числі у сфері астрономії. Посол Італії також відзначив, що зацікавлений у проведенні в Харкові Днів Італії.

Нагадаємо, 21 лютого - дуже насичений день. Сьогодні відбулися зустрічі керівника області Юлії Світличної з Послом ЄС Хюгом Мінгареллі, Послом Італії Давіде Ла Чечиліа та Директором ЄБРР в Україні Шевкі Аджунером. Усі вони принесли гарні результати: з Директором ЄБРР були обговорені проект з оновлення харківського електротранспорту та можливості кредитування малого бізнесу в регіоні, а з Послом ЄС Юлія Світлична домовилася про участь європейських інституцій  у створенні нового онкокомплексу.

comments powered by HyperComments