Обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту у Харкові загрожує довічне ув`язнення

Четвер, 22 лютого 2018, 17:47
Сьогодні під час вшанування пам’яті загиблих внаслідок теракту біля Палацу спорту прокурор Харківської області Юрій Данильченко прокоментував стан розгляду в суді кримінального провадження щодо обвинувачених у скоєнні злочину.
Обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту у Харкові загрожує довічне ув`язнення

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. 

«Прокуратура робить усе, щоб отримати довгоочікуваний справедливий вирок у цій справі. Розуміючи, що їм може загрожувати довічне ув'язнення, обвинувачені разом із захистом роблять все, щоб відтягнути неминуче. З якою метою ведеться планомірне затягування процесу, мені не зрозуміло», - відзначив Ю. Данильченко.

За його словами, вже у судовому процесі виконано великий обсяг роботи: допитані потерпілі та свідки, досліджена майже половина матеріалів. «За нашою ініціативою суд призначив дуже щільний графік засідань: по 2-3 засідання на тиждень. Учора було засідання і вже завтра - наступне. Якби не трата часу на розгляд нескінченних безпідставних клопотань захисту, то до дебатів можна було б дійти за два-три тижні», - вважає прокурор області.

На його думку, у проваджені немає пом’якшуючих обставин, і обвинувачувані заслуговують найсуворішого покарання. За санкцією статті – це довічне позбавлення волі.

Раніше ми писали, що на будівлі школи №11 у Харкові встановлять меморіальну дошку Данілу Дідику. Також ми повідомляли, що ХОДА вважає за доцільне присвоїти школі №11 у Харкові ім`я Данила Дідика.

Три роки тому, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людей, ще  9 - отримали поранення.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває.

comments powered by HyperComments