Харківщина розширить співробітництво з Бразилією – Світлична

П'ятниця, 23 лютого 2018, 20:52
Про активізацію і розширення співробітництва з Бразилією в освітній сфері, фармації та промисловості домовилися на зустрічі у Харкові голова ХОДА Юлія Світлична та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освальдо Біато Жуніор.
Харківщина розширить співробітництво з Бразилією – Світлична

У ході зустрічі Юлія Світлична та Освальдо Біато Жуніор обговорили питання подальшої кооперації у сферах сільського господарства, промисловості (зокрема - машинобудування), фармації, а також науки та освіти.

Під час зустрічі посол Бразилії відзначив велику зацікавленість бразильських студентів у навчанні в харківських вишах. Він повідомив, що задля розвитку програм отримання освіти бразильськими студентами в Харкові планує «потужно співпрацювати» з Послом України в Бразилії.

«Паралельно буду працювати над тим, щоб привезти до Харкова делегацію бразильського бізнесу – це буде вперше за останні 5 років, - сказав Освальдо Біато Жуніор. - Імпорт з України до Бразилії – це переважно добрива, ми хочемо збільшити обсяги цього імпорту. Також імпортуємо інсулін. Хочемо співпрацювати з вами, щоб імпортувати й інші препарати».

Керівник області акцентувала увагу посла Бразилії на можливостях Харківського авіаційного заводу – щодо виробництва та ремонту літаків. Пан посол висловив зацікавленість відвідати підприємство під час наступного візиту до Харкова, щоб розглянути можливості співпраці та інвестування.

Юлія Світлична запросила Освальдо Джуніора взяти участь у роботі Х Міжнародного економічного форуму, який відбудеться в Харкові у вересні цього року.

«П'ята у світі та найбільша у Південній Америці країна входить до ТОР-10 світових економік. Будемо розвивати співпрацю. Вже є багато перспективних проектів у сільському господарстві, харчовій промисловості, машинобудуванні та фармації. Домовились про спільні дії щодо просування продукції харківських виробників на латиноамериканський ринок. Працювати над цим будемо системно. Вже найближчим часом заплановані перемовини з делегацією Аргентини», – прокоментувала Юлія Світлична зустріч із бразильським послом.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харкові очікується наплив студентів із Бразилії – найбільший інтерес бразильска сторона має до вишів інженерно-технічної спрямованості.

comments powered by HyperComments