На Харківщині буде створено новий інклюзивно-ресурсний центр

Неділя, 25 лютого 2018, 17:59
В Лозовій буде обладнаний відділ, де діти з інвалідністю зможуть отримати належну підтримку.
На Харківщині буде створено новий інклюзивно-ресурсний центр

Установа буде працювати в місцевому терцентрі соціального обслуговування, де діти з інвалідністю отримують догляд, передає ХОДА. Дане відділення працює з 2017 року. Воно було створене у тому числі завдяки громадській організації для дітей з інвалідністю та їх батьків «Перлинки».

Приміщення терцентру відремонтували коштом місцевого бюджету, туди було завезене реабілітаційне обладнання, меблі й техніка завдяки німецькому товариству GIZ  та ЮНІСЕФ. Також минулого року за кошти Українського фонду соціальних інвестицій були замінені вікна. А на цей рік заплановане утеплення фасаду.

На сьогоднішній день реабілітацію тут проходить 41 дитина з інвалідністю. Вони отримують допомогу від психологів, логопедів, масажистів тощо. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, всі послуги в даному центрі є безкоштовними. Діти можуть розраховувати на фахову підтримку, а їх батьки зможуть отримати професійну психологічну допомогу.

Завідувачка відділення Ольга Ашиткова розповіла, що результати ранньої реабілітації видні вже до трирічного віку. Також стає зрозуміло, чи зможе дитина згодом піти до звичайного дитячого садка. Така взаємодія може дати значні результати.

comments powered by HyperComments