Понеслася весна: Дульфан приніс погану звістку

Середа, 28 лютого 2018, 21:33
У Харкові відзавтра зростає вартість проїзду в маршрутках.
Понеслася весна: Дульфан приніс погану звістку

Проїзд в наземному пасажирському автотранспорті Харкова з 1 березня подорожчає в середньому на 1 гривню. Про 28 лютого повідомив журналістів директор Департаменту інфраструктури міськради Сергій Дульфан.

Він зазначив, що вартість проїзду на деяких маршрутах давно не підвищувалася, при цьому за останній час стався черговий стрибок цін на паливо і зросла мінімальна заробітна плата. Крім того, в місті особлива увага приділяється питанню безпеки пасажирських перевезень, в зв'язку з чим перевізники зобов'язані проводити своєчасний ремонт рухомого складу, в тому числі закуповувати запчастини.

«Відповідно до пункту 1.6 наказу Міністерства інфраструктури, що стосується пасажирських перевезень, в разі підвищення вартості палива перевізник має право подати документи на перегляд тарифів. Перевізники на засіданні своєї асоціації розглянули це питання, після чого була проведена нарада в профспілках – і вони спільно прийняли рішення звернутися до міської ради з пропозицією переглянути тарифи. Відповідно до процедури, затвердженої державою, були подані документи, ми з ними ознайомилися і дали погодження на дане підвищення», – повідомив директор департаменту.

Як зазначив Сергій Дульфан, місто готове фінансувати витрати з перевезення громадян пільгового контингенту, однак для цього перевізники повинні будуть приєднатися до системи E-ticket.

«Компенсація можлива в тому випадку, якщо все буде персоніфіковано. Перевізники повинні будуть підключитися до системи електронного квитка, і в разі отримання звітності по персоніфікованим даним пільговиків ми зможемо компенсувати їм вартість проїзду, – пообіцяв Сергій Дульфан.

Наразі у Харкові діє близько 130 автобусних маршрутів, з урахуванням особливостей кожного з них вартість проїзду в середньому по місту підвищиться, за даними міськради, на 0,25-1,5 грн.

comments powered by HyperComments