Плануємо в 2018 році відкрити 20 нових дитячих садків та розширювати групи в тих, що вже існують, - Світлична

Четвер, 1 березня 2018, 18:01
Також дитсадки регіону будуть оснащені новим устаткуванням та обладнанням
Плануємо в 2018 році відкрити 20 нових дитячих садків та розширювати групи в тих, що вже існують, - Світлична

Про це повідомила губернатор ХОДА Юлія Світлична, передає прес-служба ХОДА. 

У 2018 році також буде проводитися укріплення матеріально-технічної бази та самих будівель опорних шкіл. Зокрема, бюджетом передбачені такі роботи у 6 опорних школах області: це навчальні заклади Лозівського, Первомайського, Зміївського, Краснокутського, Барвінківського та Балаклійського районів. Щодо Харкова, тут у школах будуть облаштовані нові кабінети фізики, біології та хімії.

Для шкіл області придбають 80 сучасних кабінетів фізики, хімії, біології та географії (в тому числі 18 кабінетів - для закладів освіти м. Харкова). Також навчальні заклади отримають обладнання для проведення ЗНО з іноземної мови (для 432 аудиторій у 27 закладах освіти).

Нові шкільні автобуси придбають для шкіл Близнюківського, Вовчанського, Зміївського, Кегичівського, Краснокутського, Лозівського, Первомайського районів, а також шкіл Зачепилівської, Коломацької, Нововодолазької, Чкаловської громад.Загалом на оновлення парку шкільних автобусів передбачено спрямувати 23,2 млн грн з обласного та місцевого бюджетів, а також освітньої субвенції.

Також на сесії облради 1 березня мова йшла про те, що коштом обласного бюджету цього року оздоровлення пройдуть 7 тисяч дітей пільгового контингенту. У рамках виконання Соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки на оздоровлення дітей пільгового контингенту спрямовано 51 млн 342 тис. грн (на 6% більше, ніж у 2017 році).

Раніше Юлія Світлична повідомляла: "У 2018 році ми приділятимемо підвищену увагу розвитку НВК та дошкільної ланки освіти в регіоні. Свій внесок зробимо й у розвиток Нововодолазького НВК. Зокрема, заплановано придбання нового обладнання для кабінетів фізики та біології, а також на умовах співфінансування виділимо 50 % коштів для придбання нового шкільного автобуса". 

comments powered by HyperComments