Всі котельні Харківської області працюють в шатному режимі

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 2 березня 2018, 15:35
Зокрема, зривів в роботі топлено-енергетичного комплексу не було.
Всі котельні Харківської області працюють в шатному режимі

Про це заявив Євген Шахненко, заступник голови ХОДА. За його словами, на сьогоднішній день всі котельні області, що здійснюють централізовану постачання тепла, працюють в шатному режимі.

«Зривів роботі топлено-енергетичного комплексу немає, – зазначив він, – запаси вугілля на Зміївській ТЕС складають 124 тисячі тон. До кінця опалювального сезону у нас все забезпечено. Ситуація по ТЕЦ-5 також стабільна. Жодних зривів в роботі паливно-енергетичного комплексу ми також поки що не бачимо».

Також Шахненко розповів, що у зв’язку з прогрішенням погодних умов в семи селах було відключено електропостачання, ще п‘ять були знеструмлені тільки частково. Проте станом на дев’яту годину вечора 1 березня електрозабезпечення було повністю відновлено.

Також заступник голови ХОДА розповів, що вчора відбулося засідання Кризового комітету при Міненерго, під час якого всі обласні облдержадміністрації зобов’язались організувати роботу з економії газових ресурсів.

«Сьогодні ТЕЦ-5 буде переведена на режим роботи «мазут», – зазначив Євген Шахненко, – там повністю відпрацьована система переходу з газу на мазут. Запасу мазуту у нас порядку на 10-12 днів. Ми впевнені, що все пройде абсолютно безболісно. Адже у нас у жовтні минулого року були навчання по переходу на мазут. Тобто, система відпрацьована. Будемо виковувати завдання, які нам дав Кризовий комітет Міненерго».  

За його словами, на мазутне паливо ТЕЦ-5 переходить на 5 днів. Крім того, Кризовий комітет вирішив на 5 днів обмежити роботу шкіл, професійно-технічних навчальних закладів та вишів. Це необхідно для економії газу, адже на нього був виявлений певний дефіцит.

 

comments powered by HyperComments