У Харкові відбудеться ІІ Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу «Start Fashion»

П'ятниця, 2 березня 2018, 18:01
29 березня 2018 року в Харківській Школі Архітектури за адресою: вул. Конторська, 5 у рамках іміджевого проекту «KharkivFashion» пройде фінал ІІ Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів «Start Fashion».
У Харкові відбудеться ІІ Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу «Start Fashion»

«Конкурс молодих дизайнерів Start Fashion вже другий рік збирає в Харкові творчу молодь України, дає можливість молодим талантам представити свої роботи перед експертами fashion-індустрії та вийти у світ великої моди,» — Вікторія Грецька-Миргородська, ініціатор проекту KharkivFashion, начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради.

До участі в Конкурсі запрошуються студенти вищих навчальних закладів у галузі дизайну, легкої та текстильної промисловості, а також молоді фахівці в області дизайну одягу.  Участь у конкурсі – безкоштовна.

Конкурсанти надсилають художні ескізи або професійні фото відшитих колекції на моделях на e-mail: innovation_molod@city.kharkov.ua.

Start Fashion відбудеться в 7-ми номінаціях, серед яких: одяг за народними мотивами, одяг для повсякденного використання, для урочистих заходів, одяг авангардного напряму, моделі з впізнаваними мотивами архітектури, образами міста Харкова та ін.

Подати заявку для участі в Конкурсі можна за посиланням до 20 березня.

Фінальний показ відбудеться 29 березня 2018. На фінальному показі учасники конкурсу Start Fashion зі всієї України презентують найсміливіші та актуальні ідеї в дизайні одягу. 

Творчі пошуки молодих дизайнерів оцінить компетентне журі:

• Тетяна Ізовіт — Президент-Голова правління Асоціації «Укрлегпром»; 
• Яна Чернявська — директор фестивалю Kyiv Fashion;
• Костянтин Леонтьєв — дизайнер, генеральний директор і засновник Odessa Fashion Day, президент та засновник громадської організації Odessa Fashion Union;
• Костянтин Пономарьов — харківський fashion-дизайнер;
• Олександра Какурина — керівник Департаменту по роботі з дизайнерами Ukrainian Fashion Week.

Повний список експертів fashion і дизайн-індустрії можна переглянути на сайті.

29 березня в Харківській Школі Архітектури відбудеться урочисте нагородження фіналістів Конкурсу, а переможець Гран-прі отримає право на участь у Всеукраїнському конкурсі молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє». 

Гості заходу зможуть побачити колекції молодих дизайнерів на подіумі і відвідати Design Market від українських та зарубіжних виробників одягу. 

У 2017 році в конкурсі Start Fashion взяли участь 140 молодих дизайнерів з 7-ми регіонів України. Start Fashion організований Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса, за підтримки Української асоціації підприємств легкої промисловості та Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

comments powered by HyperComments