Товщина снігового покрову в області - до 50см. Проїзд всіма основними трасами забезпечений - ХОДА

Субота, 3 березня 2018, 10:30
За прогнозами синоптиків, вдень сильний сніг на Харківщині триватиме, продовжить теплішати - температура вдень від 4 морозу до 1 тепла. Також збережеться сильний вітер, місцями пориви до 15-20 м/с.
Товщина снігового покрову в області - до 50см. Проїзд всіма основними трасами забезпечений - ХОДА

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Обстановка в області контрольована. Відключень електроенергії, пов'язаних з погодними умовами, немає», - повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що складною залишається обстановка на дорогах місцевої мережі.

«Є замети кількох сіл у Шевченківському, Ізюмському, Куп'янському та Борівському районах. Дорожники працюють, протягом 2-3 годин розраховуємо забезпечити доступ до всіх сел. Проїзд всіма основними трасами забезпечений», - зазначив Євгеній Шахненко.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу на обробку шляхів регіону використали 600 кубометрів піщано-соляної суміші.

«Товщина снігового покрову в області зараз від 25 до 50см, місцями перемети сягають 2,5м, - повідомили в САД. - На дорогах області працює 286 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та 150 одиниць  сторонніх організацій. Задіяно більше 320 робітників».

На найбільш складних ділянках працюють роторні механізми (4 на дорозі Чугуїв – Мілове, 1 – на трасі Київ – Харків – Довжанський, 1 – на напрямку Ізюм – Барвінкове та ще 1 в Балаклійському районі). Також залучено спеціальну техніку ДСНС: ІМР-2 на автомобільній дорозі Київ-Харків-Довжанський та БАТ 1 на Чугуїв – Мілове.

«Найбільш складні погодні умови спостерігаються на напрямках Куп’янськ – Сватове, Харків – Слов’янськ, Харків – Дніпро, Харків – Зміїв, Харків – Лозова, Ізюм - Барвінкове, - повідомили в САД. - На дорогах загального користування Харківської області працюють 18 майданчиків для відстою великовагового транспорту. Проїзд дорогами загального користування державного значення Харківської області забезпечено».

Рятувальники та співробітники дорожніх служб закликають водіїв втриматися від поїздок без нагальної на те потреби. В іншому випадку вони мають особливо ретельно дотримуватися ПДД і бути пильними. Також їх просять не зупинятися обабіч дороги, щоб комунальники могли прибрати снігові замети.

comments powered by HyperComments