Синоптики знов попереджають харків’ян про погіршення погодних умов

Неділя, 4 березня 2018, 14:38
Як повідомили в УкрГідрометцентрі, 4 березня через вплив активного циклону в Україні очікується ускладнення погодних умов.
Синоптики знов попереджають харків’ян про погіршення погодних умов

У східних регіонах країни, зокрема, на Харківщині, слід очікувати на снігопад, дощ, налипання мокрого снігу та ожеледь. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а на дорогах – ожеледиця. Через такі складні умови можливе порушення транспортного руху на окремих ділянках. Це становить «жовтий» рівень загрози порушення руху автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства.

Як повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області, рятувальники вісім разів виїжджали на ліквідацію наслідків погодних умов. Вони також допомогли трьом бригадам швидкої допомоги, витягши їх зі снігових заметів та супроводивши їх до розчищених доріг. Також рятувальники надавали аналогічну допомогу водію рейсового автобусу «Харків- Куп’янськ». Крім того, рятувальні служби також залучаються до розчищення доріг.

Через негоду 3 березня в Київському районі виявлений дефект в тепломережі. Внаслідок чого без тепла залишилось 181 житловий будинок, 11 медзакладів, 2 дитсадків, 2 школи та 65 відомств. Проте сьогодні, станом на восьму годину ранку, теплопостачання було відновлено.

В усіх підрозділах Харківського гарнізону ДСНС задіяли резервну техніку, а також налагодили взаємодію з усіма аварійними та комунальними службами. На сьогоднішній день на Харківщині діє 375 стаціонарних пунктів обігріву. При необхідності рятувальники можуть розгорнути е шість наметів.

comments powered by HyperComments