Що обговорюватимуть харків’янки в межах Тижня жіночої солідарності

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 березня 2018, 16:20
У Харкові відбудеться цикл лекцій, семінарів та відкритих дискусій, приурочених до Дня жіночої солідарності.
Що обговорюватимуть харків’янки в межах Тижня жіночої солідарності

Цього року всі заходи, які пройдуть в межах Тижня жіночої солідарності, будуть об’єднані єдиною темою – «Жіноче тіло: різноманітність, сексуальність, безпека». Передбачене проведення різноманітних дискусій, лекцій та семінарів, на яких будуть розкриті різні аспекти даної тематики: починаючи від експлуатації жіночого тіла і закінчуючи сприйняттям в соціумі жінок третього віку.  

«Для мене це цікаво, адже в той час, коли ми опановуємо космос та оперуємо правами людини, актуальною залишається тема безпеки жінок вдома, на вулиці та на роботі, – розповіла Марина Герц, співорганізаторка Тижня жіночої солідарності, – до сих пір актуальна тема прояву жіночої сексуальності і контролю за репродуктивною функцією жінки. До сих пір актуальна тема виявлення норм та стандартів жіночого тіла, жіночої поведінки, того, як має виглядати та поводити себе «справжня жінка». Тому цього року ми вирішили якось це узагальнити».

За її словами, ця тема зараз дуже на часі. Адже зовсім нещодавно в медіа-сфері лунали нові скандали про сексуальні домагання в Голівуді, а місцеві заходи, пов’язані з жіночою тілесністю, часто виявлялися зірваними. Зокрема, така ідея виникла в організаторок після того, як вони провели невеличке опитування серед своїх знайомих стосовно того, що саме їх цікавить. І як виявилось потім, більшість «цікавих тем» мали стосунок до жіночого тіла та його сприйняття соціумом.

Також заплановані заходи, які виходять за межі заданої тематики. Це буде, зокрема, показ та обговорення документальних стрічок «7 історій успіху ромських жінок» та «Вона прекрасна, коли злиться». А на 8 березня запланований Марш жіночої солідарності, який пройде під гаслом «Всі різні. Всі рівні». В Харкові подібний захід проходить втретє. За словами організаторок, значний пріоритет під час маршу буде надаватися питанню безпеки.  

«Мені дуже до вподоби те співробітництво з поліцією, яке відбувається в межах Тижня жіночої солідарності, – розповіла Анна Шаригіна, коордінаторка проекту, – на мою думку, та і з точки зору законодавства України, забезпечення правопорядку під час мирних зборів – це цілком та повістю робота поліції. Зі свого боку ми робимо все, щоб надати повний об’єм інформації, яка може бути корисна для вирішення цієї задачі. Ми плануємо чітко позначити маршрут, яким ми будемо рухатися».

За її словами, організаторки готові взаємодіяти з правоохоронцями. Вони, в цілому, розраховують, що безпека під час маршу буде забезпечена належним чином.  

comments powered by HyperComments