Харків’ян будуть інформувати стосовно їх власного здоров’я

Понеділок, 5 березня 2018, 18:20
Харків доєднається до всеукраїнського проекту «Медичний лікнеп», присвячений різним аспектам медицини та здоров‘я.
Харків’ян будуть інформувати стосовно їх власного здоров’я

До соціального проекту «Медичний лікнеп» доєдналися досвідчені та висококваліфіковані професіонали з різних галузей медицини. В його межах відбудеться цикл освітніх лекцій, які передусім направлені на тих людей, які мають бажання отримати додаткові знання і навички в сфері медицини і здоров'я.

«Зараз ХХІ століття, ера інтернету, коли «Сірі» та «Гугл» можуть вам відповісти на будь-яке питання, – розповіла Катерина Мішеніна, кандидат медичних наук, засновниця проекту «Медичний лікнеп», – але що стосується здоров‘я та медицини, то тут вони не найкращі помічники. І ситуація часом виявляється патовою: є велика кількість інформації, але вона вся переплутана. І пацієнт затягує похід до лікаря. З маси причин: не знає, що може звернутися, що вже були тривожні симптоми. Або він не довіряє лікарям. Але ціна всьому цьому – життя людини».

Всіх охочих очікує цикл лекцій від кардіолога, флеболога, хірурга, отоларинголога, онкогинеколога, реаніматолога, проктолога та інших фахівців. Всі вони мають максимально доступно розповісти про найпоширеніші захворювання. Як зазначила Катерина Мішеніна, всі вони є досвідченими та кваліфікованими професіоналами.

Всі лекції безкоштовні. Проходитимуть вони двічі на місяць. Перша лекція, яка відбудеться вже цієї суботи, буде присвячена різним аспектам догляду за лежачими хворими. Наступна – наданню першої допомоги. Згодом тематика цих лекцій розшириться. Аналогічні заходи будуть проходити в Києві, Сумах та Полтаві. Дізнатися більше про проект можна на його офіційній сторінці в мережі «Фейсбук».

comments powered by HyperComments