Харківщина із запасом забезпечена всіма вакцинами для обов’язкового щеплення

Вівторок, 6 березня 2018, 19:09
З початку року у Харківській області щеплення отримали 21,5 тисяч дітей – це становить 28% від річного плану.
Харківщина із запасом забезпечена всіма вакцинами для обов’язкового щеплення

У наявності понад 34 тисячи доз вакцини проти кору. Залишок вакцини проти туберкульозу становить майже 111 тисяч доз за річної потреби у 96 тисяч доз. Залишок вакцини проти дифтерії, коклюшу та правця – понад 54 тисяч доз (забезпеченість на 6 місяців). Анатоксин проти дифтерії та правця (для ревакцинації у 6 років) наявний у кількості 62 тисяч доз, яких вистачить до кінця року. Залишок оральної вакцини проти поліомієліту становить майже 85 тисяч доз, цього також вистачить до кінця року. Також у наявності 3,6 тисячі доз інактивованої вакцини проти поліомієліту. Залишок вакцини від гепатиту В становить 113 тисяч доз, чого вистачить на 6 місяців.

Крім того, за кошти місцевого бюджету придбано туберкулін для проведення проб Манту дітям, оскільки протягом останніх років область не отримує туберкульозний алерген від Міністерства охорони здоров’я.

Також за кошти місцевих бюджетів закладами охорони здоров’я придбано імунобіологічні препарати для своєчасного охоплення щепленнями підлеглих.

Крім того, у зв’язку з тим, що в область не надходить у централізованому порядку вакцина для щеплення проти сказу, кошти на придбання вакцини було виділено з обласного бюджету в рамках програми «Здоров’я Слобожанщини».

«На сьогодні в області немає жодних ризиків щодо проведення планової вакцинації. Ми забезпечені різними вакцинами на термін від кількох місяців до року», – зазначає заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

comments powered by HyperComments