Засідання УМР у Харкові: протестантські єпископи звернулися до СБУ

Вівторок, 20 березня 2018, 17:43
З 15-го по 16-те березня у Харкові пройшло засідання Української Міжцерковної Ради (УМР). Як наслідок, на офіційному сайті УМР з'явилася заява – єпископи великих протестантських об'єднань України звернулися до органів влади країни і силових структур з проханням про діалог.
Засідання УМР у Харкові: протестантські єпископи звернулися до СБУ

Причиною такої заяви стали необґрунтовані рейди з боку прокуратури, СБУ і поліції на християнські реабілітаційні центри, які тривають вже протягом двох років.

Раніше, 13-го березня, таке відкрите звернення зробили 1000 колишніх алко- і наркозалежних, які пройшли реабілітацію саме в таких центрах. Відео-ролик, де реабілітанти звертаються до структур влади України, в соціальній мережі Facebook подивилися вже понад 1 000 000 людей.

Колишні алко- та наркозалежні запустили масштабний флешмоб в соціальних мережах – викладають свої історії і фотографії до і після реабілітації з хештегом #НеНадоНасТакСпасать (#НеТребаНасТакРятувати). Учасники звернення стверджують: та інформація, яку поширюють прес-служба СБУ і ЗМІ України про умови реабілітації в християнських центрах, неправдива. Більш того, багато хто з них впевнений: такі рейди з боку правоохоронних органів можуть бути здійснені через чиїсь бізнес-інтереси.

«Ми не можемо бути до кінця впевнені в тому, хто стоїть за цими безперервними рейдами з боку СБУ, прокуратури і поліції України. Ми просто хочемо домогтися діалогу між представниками влади нашої країни і представниками християнських реабілітаційних центрів, врегулювати роботу таких центрів з боку законодавства України. У багатьох країнах світу ця програма є визнаною та діючою, і ні в кого не виникає питань з приводу неї. У нас є пропозиції, але ми хочемо конструктивного діалогу на підставі взаємної поваги і довіри. І ми просимо ЗМІ допомогти нам у цьому питанні – ми відкриті для спілкування та дозапитань», – висловився єпископ Андрій Тищенко, голова УМР.

comments powered by HyperComments