У квітні пенсії харківських військових зростуть на 62%

Вівторок, 27 березня 2018, 16:20
На сьогоднішній день середній розмір пенсії для військових становить 2890 гривень.
У квітні пенсії харківських військових зростуть на 62%

Нині на території Харківської області проживає 850 тисяч пенсіонерів, з них 43 тисячі – військові. Про це повідомив директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрій Шпарага. За його словами, середній розмір пенсії становить 2530 гривень. Для військових ця цифра дещо вища – 2890 гривень.

Згідно постанов Кабміну, пенсії для військових мають зрости на 62%. Загалом, середнє підвищення буде становити 1500 гривень. «Виплату підвищеної пенсії передбачено з 1 січня 2018 року, – розповів Шпарага, – закінчити перерахунок і виплатити всю суму підвищення – з 1 січня - всім військовим пенсіонерам планується у квітні. Після цього вони отримуватимуть підвищену пенсію за звичним графіком».

Перераховувати пенсії будуть, виходячи з довідки про грошове утримання. Відповідні документи має надавати силовий підрозділ, до якого належав пенсіонер. Такі довідки були надані силовими підрозділами стосовно половини військових пенсіонерів регіону.

За словами начальника обласного Пенсійного фонду Віктора Ачкасова, в області наявні необхідні фінансові ресурси для виплати  підвищених пенсій. На них вже пішло 17 мільйонів гривень, а в поточному місяці було отримано 29 мільйонів гривень для відповідних цілей. Заплановано, що виплати будуть закриті для всіх.

За словами Юрія Шпараги, підвищення пенсій для військових не припиняться. Заплановано, що з початку 2019 року вони мають зрости на 750 гривень, а з 2010 – ще на таку ж саму суму.

comments powered by HyperComments