На Харківщині мають вирішити стару проблему з вуличним освітленням

Середа, 28 березня 2018, 14:16
Завдяки проекту "Енергія світла" вже цього року має з'явитися вуличне освітлення на 300 вулицях в 137 населених пунктах.
На Харківщині мають вирішити стару проблему з вуличним освітленням

Про те, як буде реалізовуватися проект "Енергія світла" розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Андрій Парамонов. За його словами, всі заходи, які відбудуться в межах даного проекту, розплановані до 2021 року. За даний період мають бути вирішені питання щодо освітлення вулиць в 1761 населеному пункті регіону. Тобто, в 2021 році мають бути якісно  освітлені всі села та селища Харківщини.  

За словами Парамонова, це має зробити життя місцевих мешканців більш комфортним та безпечним. Крім того, проект дозволить зекономити бюджетні кошти, вирішити питання екологічного характеру, пов'язані з викидами вуглецю в атмосферу. Для проекту будуть використовувати освітлювальні прилади українського виробництва, які є довговічними та простими в експлуатації. В основному це будуть світлодіодні лампи. Вони мають гарантію терміном в 7 років, а використовувати їх набагато дешевше ніж звичайні. Економія на одній лампі коштує 1755 гривень на рік. 

Перший етап проекту буде реалізований в поточному році. Зовнішнє освітлення облаштують на 300 вулицях у 137 населених пунктах. Що становить 13-14% від встановленого плану, розрахованого на чотирирічний термін. 

Гроші на проект, за ініціативою Юлії Світличної, виділили з бюджету області. Андрій Парамонов зазначив, що поки що проводяться проектні роботи, а до основних робіт заплановано перейти після поліпшення погодних умов. Спочатку увага буде приділена тим населеним пунктам, де немає вуличного освітлення. Наприклад, такими будуть село Шелестове та селище Коломак:, де проблема з освітленням стоїть досить гостро.  

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Світлична заявила, що завдяки проекту "Енергія світла" кожний населений пункт області за декілька років має отримати належне вуличне освітлення. Як заначила голова ХОДА, цій проблемі до цього моменту не приділяли належної уваги.  

 

comments powered by HyperComments