Кільком відомим харків'янам встановлять пам'ятні таблички

Середа, 28 березня 2018, 21:42
На фасаді харківської школи №11 планують встановити пам'ятні дошки Герою України Василю Мельникову і активісту Данилу Дідіку.
Кільком відомим харків'янам встановлять пам'ятні таблички

Данило загинув у результаті теракту, що стався в 2015 році біля Палацу спорту. 21 серпня того ж року Указом Президента України він був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Колектив Національного аерокосмічного університету імені Жуковського «Харківський авіаційний інститут» виступив з ініціативою встановити меморіальну дошку ректору ХАІ у 1962-1976 роках Миколі Маслєннікову. Саме у цей час була побудована більшість об'єктів студентського містечка вишу.

За ініціативою діячів культури на фасаді будівлі по Полтавському шляху, 177 встановлять меморіальну дошку артисту оперети, Заслуженому артисту України Володимиру Підсадному. А на будівлі по вулиці Черепанових, 7 увічнять пам'ять лікаря, професора Івана Попандопуло.

Такі пропозиції розглянули і затвердили 28 березня на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Крім того, члени комісії прийняли рішення перейменувати провулок Бузковий у Київському районі у провулок В'ялівський. Це пов'язано з тим, що у Харкові – два провулки з назвою «Бузковий». Другий знаходиться у Новобаварському районі, де багато будинків, і у нього своя велика історія, на відміну від незаселеного першого, тому йому залишать його історичну назву.

comments powered by HyperComments