Харківській молоді дадуть шанс реалізувати себе в бізнесі

Юлія Гуш  |  Четвер, 29 березня 2018, 15:30
У Харкові буде запущений молодіжний проект «Бізнес-інкубатор" План "Б"», направлений на бізнесменів-початківців.
Харківській молоді дадуть шанс реалізувати себе в бізнесі

Проект «Бізнес-інкубатор" План "Б"» має надати платформу для розвитку бізнес-ідей молоді віком від 18 до 35 років. Він направлений, зокрема, на студентів, молодих науковців, внутрішніх переселенців та учасників АТО.

«Виникла така ідея – створити певну платформу для молоді, де вони зможуть спілкуватися, консультуватися, привертати необхідних партнерів для реалізації своїх бізнес-ідей, – розповів Микола Благовіст, провідний спеціаліст відділу науки, вищої та професійної освіти Департаменту науки і освіти ХОДА, – як відомо, економіка буде розвиватися, якщо розвиватиметься мала та середня промисловість, реалізовуватимуться стартап-проекти для молоді».

Даний проект стартує 20 квітня і буде проводитися в три етапи. В першому – загальноосвітньому – будуть проходити майстер-класи, лекції, воркшопи, учасникам розкажуть про те, як правильно писати бізнес-план, спілкуватися, презентувати себе, привертати партнерів. На другому відбудуться ознайомчі екскурсії, де їх ознайомлять з різними проектами – починаючи з антикафе і закінчуючи сучасним хабами. А в третьому кращі учасники матимуть можливість презентувати власні проекти перед керівництвом ХОДА та успішними бізнесменами, які можуть надати поради щодо їх реалізації.

«Питання щодо самореалізації, підприємницької діяльності виходить на перший план, – розповів Сергій Овсянников, керівник ГО «Куп‘янськ – наш рідний дім», – і ми вирішили реалізувати проект, який би допоміг нашим підліткам, студентам, молодому поколінню отримати необхідні навички, знання для початку бізнесу, для отримання інвестицій, для бізнес-проектів».

Учасники будуть спілкуватися з менторами проекту, які можуть поділитися своїм досвідом та знаннями, мотивувати молодих підприємців, а також показати, що цілком реально створити бізнес в молодому віці.

«Незалежно від того, чи це соціальний, чи бізнес-проект, будь-якій людині, яка стає на шляху бізнесу та підприємництва, потрібні ментори, – зазначила Юлія Сиротенко, засновниця Всеукраїнської мережі вечірок знайомств Happy wa, – потрібні люди, які з‘їли не одну собаку на цьому шляху».

За словами організаторів, даний проект вже встиг викликати значний інтерес в молодої аудиторії як Харківщини, так і інших регіонів України. Вже було зареєстровано більше 400 людей. Через значну кількість охочих взяти участь в проекті організатори проведуть відбір кандидатів. Пріоритет буде надаватися тим молодим людям, які краще всього мотивовані. Заплановано, що в кінцевому результаті буде відібрано до ста осіб.  

Деталі на офіційному сайті проекту.

 

comments powered by HyperComments