Підготовка до незалежного оцінювання стала викликом для Харківщини

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 березня 2018, 14:14
Цього року більше абітурієнтів зголосилося здавати ЗНО – реєстрацію пройшло 21 011 осіб.
Підготовка до незалежного оцінювання стала викликом для Харківщини

Реєстрація на проходження зовнішнього незалежного оцінювання вже була завершена. За словами Анатолія Бабічева, заступника голови ХОДА, цього року пройти ЗНО зголосилося 21 011 осіб, що на 6 тисяч більше, ніж минулого. Це передусім пов’язано з певними нововведенням щодо проходження тестування. Наприклад, вперше учні професійно-технічних навчальних закладів та студенти вишів першого та другого рівнів акредитації мусять здавати ЗНО з української мови та літератури.

«Дуже кропітку роботу провів регіональний центр оцінювання якості освіти, – зазначив Бабічев, – це педагоги, які залучаються на пунктах проведення ЗНО. Ця цифра сьогодні складає 4,5 тисячі педагогів. Минулого року було 3,5 тисячі. Та цифра дуже непроста, дуже складна для того, щоб віднайти цих педагогів, підготувати та залучити їх до пунктів тестування».

«Найбільшим викликом є значне зростання кількості абітурієнтів, – зазначив Олександр Сидоренко, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, – це дуже непросте питання, яке тягне за собою збільшення всіх потужностей, які забезпечують логістику цього непростого проекту ЗНО. Основні роботи вже практично завершені. Харківський регіональний центр також залучений до підготовки до проекту розпорядження ХОДА».

Зокрема, значне навантаження перепаде саме на місто Харків. Тут буде обладнано 66 пунктів проведення ЗНО, де працюватиме 3 тисячі спеціально підготовлених педагогів. Крім того, в місті пройде тестування з іноземної мови. І цього року вперше буде проведене аудіювання, яке покаже вміння людини сприймати іноземний текст на слух. До речі, нові умови тестування не злякали абітурієнтів – іноземна мова стала третім за популярністю предметом.

За словами Сидоренка, учасники тестування з проблемами слуху отримають друкований варіант тексту. Для того, щоб аудіювання пройшло належним чином, в місті мають обладнати належними технічними засобами порядку чотириста аудиторій. Це надзвичайна відповідальність для міста, підкреслив він. Олександр Сидоренко, зокрема, зазначив, що завдяки порозумінню між усіма службами та структурами не було жодних проблем чи надзвичайних ситуація під час проведення ЗНО.

comments powered by HyperComments