До Харкова завітала «Французька весна»

Вівторок, 3 квітня 2018, 18:23
Сьогодні в місті стартував культурно-мистецький фестиваль «Французька весна».
До Харкова завітала «Французька весна»

Французька весна – це фестиваль, який проводиться в Харкові кожного квітня за сприяння французького посольства та Французького інституту. Про те, що цікавого очікує харків‘ян та гостей міста в рамках культурної програми, розповіли організатори та учасники заходу. За їх словами, стартує фестиваль сьогодні, 3 квітня. Це концерт, який розпочнеться о 19.00 в приміщенні АРТ АREA ДК. Цікаво, що виступи музиканта Жозефа д’Анвера супроводжуватиме відеоряд зі старих мультфільмів про собак.  

«Сьогодні буде кіноконцерт, – зазначила Карина Маркова, асистентка зі зв‘язків з громадськістю, – це мультфільми 60-х та 70-х років відомих режисерів та аніматорів. Була ідея зробити їх більш популярними, показати їх під музику. І «родзинка» цього концерту полягає у тому, що він підходить маленьким дітям віком від півтори років. Концерт зроблений так, щоб бути цікавим і для дітей, і для дорослих».

«Я буду виконувати живу музику, яка супроводжуватиме ті короткометражки, – розповів Жозеф д’Анвера, – це стрічки для дітей. Я спробував зробити таку музику, яка була би цікавою і для дорослих, і для дітей. І більшість цих короткометражок – це виробництво країн східної Європи. Для мене це цікаво – приїхати в Україну та грати на фоні короткометражок. Які, можливо, вже хтось бачив в дитинстві».

Музичні композиції, дібрані до «Різношерстих песиків», будуть сучасними та різноплановими. За словами музиканта, це буде і рок, і поп, і електронна музика. Також однією з «родзинок» фестивалю стануть кінопокази, які пройдуть в приміщенні Fabrica Space з 25 по 29 квітня. Це буде п’ять фільмів, яких представлять відвідувачам фестивалю в межах програми «Романс кіно». Всі стрічки будуть транслюватися мовою оригіналу з російськими чи українськими субтитрами.

«Це екранізація французьких бестселерів, – розповів Андрій Бочарников, координатор фестивалю, – кожного дня відбудуться покази нових фільмів… Хотілося відмітити фільм, який буде відкривати кінопокази. Це стрічка «Villa Amalia». Це екранізація однойменного роману Паскаля Кіньяра про жінку-композитора, яка розриває всі зв’язки з минулим і переселяється на італійський острів. І починає своє життя в новому ритмі. Фільм дуже цікавий. Думаю, харків‘янам і гостям міста він дуже сподобається».

Крім того, в межах фестивалю «Французька весна» відбудуться інші кінопокази, виставки та концерти. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю.

comments powered by HyperComments