На Харківщині військові можуть скористатися соціальною карткою учасника АТО

Юлія Гуш  |  Середа, 4 квітня 2018, 12:03
Завдяки цій кратці вони можуть отримувати знижки від 5 до 8% в мережі магазинів, які приєдналися до даної ініціативи.
На Харківщині військові можуть скористатися соціальною карткою учасника АТО

Сьогодні в Харкові була презентована соціальна кратка учасника АТО, яка дозволяє військовим отримувати знижки в мережі магазинів, власники яких виріши приєднатися до даної ініціативи. Загалом, вона знайшла відгук серед представників соціально відповідального бізнесу, які і раніше цікавилися можливістю допомогати військовим.  

«До цієї ініціативи приєдналася мережа магазинів «Восторг», «Ділайт» та «Дігма», що нараховує сьогодні 28 торгових точок, – розповів Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту ХОДА, – для того, щоб стати власником цієї кратки, учасникам АТО не потрібно нікуди звертатися. Справа в тому, що всі вони обліковуються в Управлінні соціального захисту населення. Відповідно, від губернатора ми свого часу отримали таке доручення. Щодо співпраці в цьому напрямку, на це відгукнувся ПриватБанк. І сьогодні ми маємо програмний продукт який, маємо саму кратку»,

Ці картки учасники АТО можуть отримати у відділенні ПриватБанку, якщо такої у них ще не було в наявності. Потім, при покупці товарів, вони отримують знижку. Згодом надані бонуси можна буде використати при наступній покупці. Станом на сьогодні 8500 учасників АТО вже користуються такими картками.

За словами Олександра Ларіна, голови Всеукраїнського союзу ветеранів АТО правоохоронних органів, ця картка є унікальною. На неї військові можуть ще й отримувати всі соціальні виплати, передбачені чинним законодавством чи призначені органами місцевої влади. Це доволі зручно, адже так людям не доводиться простоювати в чергах.

«Запрошуємо соціально відповідальний бізнес взяти учать в цій програмі, – зазначив Ларін, – не важливо, чи це маленький магазинчик, чи велика мережа, чи просто кав’ярня. Ми будемо раді всім, хто захоче взяти участь в цій програмі і надати знижки учасникам АТО».

Дана картка виготовляється безкоштовно. Нею можуть користуватися не тільки військові, а й сім‘ї загиблих учасників АТО. На даний момент така ініціатива була впроваджена лишень на території Харківської області. Але якщо її реалізація буде успішною, її підтримають представники соціально відповідального бізнесу, то подібна ініціатива може з‘явитися і в інших регіонах країни.

comments powered by HyperComments