Великодню всеношну в якому храмі відвідала голова ХОДА (відео, фото)

Владимир Диденко  |  Неділя, 8 квітня 2018, 09:08
Великдень, Пасха або Світле Христове Воскресіння – найбільше та найдавніше християнське свято, бо це свято перемоги добра над злом, життя над смертю. У ніч з 7 на 8 квітня в храмах Харківщини відбулись святкові всеношні.
Великодню всеношну в якому храмі відвідала голова ХОДА (відео, фото)

У суботу ввечері читаються святі книги, Великодня Служба Божа триває всю ніч, а вже опівночі починається  Свято Христового Воскресіння. Тоді, подібно до жінок-мироносиць, які прийшли до Гробу Господнього, миряни тричі обходять під урочисті звуки дзвонів храм, зупинившись перед його зачиненими дверима, ніби перед запечатаним Божим гробом.

І під перший радісний ранковий тропар  "Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах життя дарував!" починається ранкова найсвятковіша за всі свята утреня. 

Голова ХОДА відвідала Великодню всеношну в храмі Св. Іоанна Богослова Української православної церкви Київського Патріархату.

«Великдень — це найсвітліше з християнських свят. У цей день ми ділимося своєю любов’ю з ближніми. Щиро вітаю земляків зі святом та бажаю провести його радісно, в теплому родинному колі», — сказала Юлія Світлична.

"Це день щирої радості та відкритої душі. День багатовікових традицій. Для всіх українців – ще й день національного великоднього мистецтва - писанкарства, — каже голова ХОДА. — У Великдень ми не лише святимо паски й крашанки. Ми ділимося своєю любов’ю з людьми та світом навколо. Тож бажаю кожному в цей день зробити крок назустріч своїм ближнім, відчути бажання допомогти тим, хто цього потребує, радісно й душевно провести це свято в теплому родинному колі. Зі святом! Христос воскрес!"


comments powered by HyperComments