Харківськими рятувальниками було ліквідовано 71 пожежу у природних екосистемах

Середа, 11 квітня 2018, 12:22
За добу співробітники ДСНС 71 разів тушили суху траву, хвойну підстилку листя, очерет та сміття.
Харківськими рятувальниками було ліквідовано 71 пожежу у природних екосистемах

Сумарну площу загорянь оцінюють в 12 гектарів, передає ГУ ДСНС України у Харківській області. Вогонь пошкодив одинадцять будівель. Серед них були дачні будинки, будинки, які покинули колишні господарі, господарчі споруди та один вагончик.  

У селищі Наталине (Красноградський район) рятувальники допомагали місцевому лісництву в гасінні пожежі, яка сталася в лісовому масиві. Причиною стало займання хвойної підстилки. Тоді площа загоряння складала 750 м2. Пожежа могла статися через попадання відкритого джерела вогню чи внаслідок необережного поводження з вогнем.  

Як передає УкрГідрометцентр, 13 квітня в Україні можна буде спостерігати високий рівень пожежної небезпеки. Тому в ДСНС закликають мешканців Харківщини зважати на правила пожежної безпеки на природі. Недбалість та неуважність - це найбільш часті причини загорянь в екосистемах. А масштабні пожежі несуть значну загрозу як навколишньому середовищі, так і людській власності. Також рятувальники наголошують, що у випадку загорянь слід негайно телефонувати за номером "101". 

comments powered by HyperComments