Харків‘ян навчатимуть відповідальному батьківству

Юлія Гуш  |  Середа, 18 квітня 2018, 14:14
У Харкові пройде регіональний форум «Мудрі батьки – щаслива дитина».
Харків‘ян навчатимуть відповідальному батьківству

Ще вже сьомий подібний захід, який проходить у Харкові. В рамках форуму «Мудрі батьки – щаслива дитина» відбудеться 25 майстер-класів від спеціалістів різного профілю, пройде 25 виступів з приводу різних аспектів здоров’я дітей та підлітків, а 50 різних компаній представлять себе у виставковій зоні. Не будуть обділені увагою і  самі діти: для них буде діяти анімаційна зала, де кожен з них під наглядом дорослих зможе знайти свою активність залежно від віку.

«Ідея цього проекту полягає в тому, що на одному майданчику ми збираємо кращих спеціалістів – імунологів, психологів, педагогів, педіатрів, різноманітні школи раннього та альтернативного розвитку дітей, а також велику кількість лікарів, – розповіла Вікторія Цвірко, організаторка форуму, – до яких можуть підійти батьки, познайомитися, дізнатися про можливості, які їх компанія надає в місті. А також безпосередньо познайомитися зі спеціалістами… Тут пряма комунікація, пряме спілкування. Якщо є зворотній зв‘язок, є взаємодія, то батьки розуміють куди їм рухатися далі».

За її словами, під час складання програми заходів бралися до уваги відгуки відвідувачів минулорічного форуму. Тому цього разу він більшою мірою матиме стосунок до підлітків та їх проблем. В першу чергу це діти старше десяти років. Під час заходу спеціалісти поговорять про їх здоров‘я, особливості психологічного, емоційного та розумового розвитку.

«Психологічне здоров‘я – це, мабуть, один із основних питань, які піднімає цей форум, –  розповіла Вікторія Цвірко, – і психологічне здоров‘я сім‘ї, мами, це все основний фундамент психічного здоров‘я дитини, її психологічного розвитку. І тут буде дуже багато тем – починаючи від того, як будувати комунікацію з підлітком, особливості психологічного розвитку в різному віці. Близько 70% тем на цьому форумі – це психологічне здоров‘я сім‘ї».

«Мені здається, що у нас немає культури такого сімейного розвитку, – зазначила Ірина Тулякова, партнерка форуму, керівниця регіонального центру Української академії лідерства в Харкові, – коли щось говориться про психологічний розвиток людини, то всі зразу кажуть: «У нас все нормально. Непотрібно нам нікуди йти. Ми самі можемо розібратися». Дуже мало молодих родин, сучасних, які сприймають майстер-класи як можливість знайти спільну мову. Та проявляють ініціативу у тому, щоб їх прослухати».

Форум «Мудрі батьки – щаслива дитина» відбудеться 22 квітня  9:30 до 17:00 в приміщенні «Kharkiv Palace».

comments powered by HyperComments