Харків'ян закликають боротися з домашнім насильством

Понеділок, 23 квітня 2018, 12:48
Мешканців міста закликали приєднатися до громадського руху, мета якого — протидіяти домашньому насильству
Харків'ян закликають боротися з домашнім насильством

Представники громадських організацій, обласного військкомату, патрульної поліції та ветерани АТО взяли участь в круглому столі, під час якого була підписана резолюція «Якщо ти проти домашнього насильства – долучайся!».  

За словами організаторів, в Україні гостро стоїть проблема домашнього насильства. А внаслідок війни та кризових явищ в соціумі ця проблема тільки загострилась. Наприклад, за даними ГО «Ла Страда – Україна», тільки минулого року до Національної поліції надійшло приблизно 150 000 заяв щодо вчинення домашнього насильства.  

Як повідомляють в ГУ Нацполіції в Харківській області, станом на 1 січня поточного року 3 514 осіб ( з них 1 312 –  це чоловіки) перебували на превентивному обліку. Всі вони вдалися до домашнього насильства – фізичного,  психологічного чи економічного. А кримінальна відповідальність очікувала на сотні осіб, які вчинили злочини у власній родині.  

Організатори мають на меті інформувати населення щодо Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також розповідати про ненасильницькі та союзницькі стосунки в родинах. Зокрема, в першу чергу вони будуть приділяти увагу ветеранам АТО, переселенцям, правоохоронцям, військовим, громадським активістам. Також вони закликали чоловіків приєднуватися до ініціативи «Чоловіки - проти домашнього насильства». 

 

comments powered by HyperComments