З Харкова до Сум автомобілісти будуть їздити в більш комфортних умовах

Середа, 25 квітня 2018, 10:12
На Сумській трасі розпочалися масштабні ремонтні роботи. Завершитися вони мають до кінця сезону.
З Харкова до Сум автомобілісти будуть їздити в більш комфортних умовах

Зокрема, проведення робіт в Дергачівському районі має забезпечити відкриття сучасного асфальтобетонного заводу, передає ХОДА. За словами Євгенія Шахненка, заступника голови облдержадміністрації, сьогодні на Харківщині впроваджуються передові технології для ремонту доріг місцевого значення, а обсяг коштів, які виділяються на їх ремонт та утримання, у порівнянні з минулим роком зріз майже вдвічі.  

Він зазначив, що цього року планується завершити ремонт таких доріг, як Харків - Охтирка (до кордону з Сумською областю) та Чугуїв - (Куп'янськ - Мілове). Крім того, були виділені даткові кошти на дорогу Р-78-Харків-Безлюдівка-Зміїв-Балаклія-Горохуватка. 

Також Євген Шахненко розповів, що вперше за довгий період часу здійснюється ремонт доріг місцевого значення з твердим покриттям. Харківщина вже отримала субвенцію з державного бюджету сумою в 560 мільйонів гривень. На сьогодні триває проведення тендерних процедур, було створено службу місцевих доріг.  

Щодо самої Сумської траси, то там ремонтні роботи стартували 23 квітня. Вони розпочнуться в районі селища Дворічний Кут. Через місяць буде відновлюватися основа траси за Богодуховом, де знаходяться її найбільш зруйновані ділянки.  

Як зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевць, трасу мають відремонтувати до кінця сезону. Заплановано створення заїзних кишень, з'їздів, будуть встановлені необхідні дорожні знаки. За його словами, ці роботи проводяться за кошти державного бюджету в рамках цільової програми «Президентська дорога». 

comments powered by HyperComments