В межах благодійного концерту харків'яни збирали кошти на адаптаційний центр для молоді з інвалідністю

Четвер, 26 квітня 2018, 11:13
Благодійний концерт La Scala пройшов 25 квітня в межах фестивалю Дантеfest - 2018 та трієнале екологічного плаката «4й блок».
В межах благодійного концерту харків'яни збирали кошти на адаптаційний центр для молоді з інвалідністю

У той день зі сцени ХНАТОБу імені Лисенка можна було почути кантату Stabat Mater Джованні Баттіста Перголезі в супроводі камерного оркестру під керівництвом Дмитра Морозова. Ключову роль також зіграли артистки хору Міланської опери La Scala Лурдес Мартінез Карнічер та Амор Лілія Перез. Це був благодійний концерт, який мав на меті зібрати кошти для адаптаційного центру для молоді з інвалідністю «Летючий дім». 

Фестиваль Дантеfest проходить у Харкові вже 4-й рік поспіль. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, цього року він особливий, адже проходить паралельно з  екологічним фестивалем «4й блок». 

«Всі виручені кошти підуть на благодійну справу, - підкреслила голова ХОДА, - завжди цивілізованість суспільства, його культурний розвиток залежать від ступеня гуманності. Мені приємно, що такі люди є на Слобожанщині, в Україні та в Італії. Ми всі об’єднуємося, щоб допомогти конкретним людям вирішити їх проблему». 

Як підкреслив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Італія Давіде Ла Чечіліа, цей концерт був приурочений до роковин  Чорнобильської катастрофи. «Усі кошти, зібрані від сьогоднішнього концерту, будуть передані на благодійність, - підкресли він, - у першу чергу - для проекту «Летючий дім». 

За словами Олени Маццоли, директорки Центру європейської культури «Данте»,  «Дантеfest» є не тільки мистецьким фестивалем, а й соціокультурним заходом: «Наше розуміння культури - це культура в дії. Ми хочемо показати красу, щоб вона нам допомагала жити», - сказала вона.  

Артистки хору La Scala минулого року дали концерт у Мілані, кошти з якого призначалися для «Летючого дому». Він являє собою новітній соціальний сервіс, призначений для роботи з молоддю із інвалідністю та сиротами.  

  

comments powered by HyperComments