Небайдужих до довкілля містян запрошують реєструватися на «ЕкоМарафон»

Четвер, 26 квітня 2018, 14:42
До 4 травня триває реєстрація на 21-денний челендж, який має познайомить учасників та усіх охочих з основами розумного споживання та філософією «Zero Waste».
Небайдужих до довкілля містян запрошують реєструватися на «ЕкоМарафон»

Сам «ЕкоМарафон» у Харкові проходитиме з 10 до 31 травня, а потім матиме продовження у Києві, Івано-Франківську, Чернігові та Білій Церкві.

«Усе відбуватиметься так: реєструєтесь за посиланням — вам надходить лист з підтвердженням — впродовж 21 дня отримуєте на пошту завдання, нагадування, можливості», — повідомляють організатори.

Про виконання учасники мають звітувати у соцмережах (пост, фото, відео) з відповідними хештегами. Найкреативніші рішення будуть нагороджені.

«Марафон проходитиме на трьох рівнях: REDUCE, REUSE та RECYCLE, щоб учасники більше ознайомилися з філософією «Zero Waste» — про те, як ми можемо мінімізувати шкідливий вплив  на довкілля, як ми можемо розумно споживати продукти з екологічною упаковкою, яка підлягає переробці, як можна переробити старі речі та зробити з них щось нове, де в Харкові знайти пункти переробки, куди здавати пакети та таке інше», — розповіла під час прес-конференції координаторка проекту Єлизавета Курицина.

Найчіткіші інструкції отримають ті, хто до 4 травня заповнить анкету. Також в рамках проекту плануються тематичні лекції та неформальні зустрічі для усіх охочих. Там розказуватимуть про сортування сміття, розумне споживання та способи зменшення шкідливого впливу на довкілля. Повна програма заходів формується та буде доступна у fb-спільноті Всеукраїнського проекту «ЕкоМарафон»

Організатори проекту: Харківський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» (ВМГО «ФРІ»), яка займається розвитком молоді та захистом її інтересів у Харкові вже понад 14 років. На 2018 рік ВМГО «ФРІ»  об'єднує 44 регіональних осередки та більше 700 активістів. ФРІ є незалежною неурядовою, неполітичного, нерелігійною організацією. «ЕкоМарафон» проводитимуть спільно з ГО «Let's do it, Ukraine». Інформаційні партнери — ГО «День музики», хаб соціальної активності «Студія 42».

comments powered by HyperComments