Харків'янам обіцяють культурний карнавал

Четвер, 26 квітня 2018, 20:13
Традиційний карнавал культур відбудеться 29 квітня в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького.
Харків'янам обіцяють культурний карнавал

У заході візьмуть участь представники понад 10 країн, народів і культур світу, які продемонструють гостям парку свої традиції і звичаї, проведуть майстер-класи та виставки.

У ретро-парку будуть представлені культури В'єтнаму, Індії, Китаю та Кореї. Всі бажаючі зможуть взяти участь у чайній церемонії, яку проведуть студенти Інституту Конфуція при Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна. Також вони навчать гостей парку стародавньої гри маджонг, познайомлять з каліграфією, покажуть, як одягати традиційний китайський костюм і виконають традиційні в своїх країнах пісні і танці. Шанувальники культури Південної Кореї виступлять зі своєю танцювальною програмою, а з культурою Індії гостей карнавалу познайомлять представники Українсько-індійського центру.

На центральній алеї парку розміститься майданчик, присвячений культурі країн Африки. Представники Українсько-африканського центру і студенти ХНУ ім. В.Н. Каразіна підготували концерт з традиційними піснями і танцями народів континенту. Тут же виступлять трайбл-колективи «Full Moon» і «Shakti». Бажаючі зможуть нанести малюнок хною і сплести мандалу.

У Французькому парку відбудеться виступ харківських шкіл фламенко, також жителі міста зможуть послухати музику саксафона.

На території ігрового комплексу «Лігво Біллі Кіда» о 13:00 розпочнеться майстер-клас з плетіння індіанського ловця снів. О 17:00 гостей карнавалу запрошують на прем'єру вистави «Гранд Техас Шоу», після якої відбудеться церемонія відкриття індіанського житла тіпі. Традиційний будинок північноамериканських індіанців розташується на галявині поряд з ранчо Біллі Кіда. Шестиметровий намет спеціально для парку Горького виготовили представників одного з племен корінних жителів США.

З 16:00 до 19:00 на головній сцені парку відбудеться святковий гала-концерт, а о 17:30 на центральній алеї розпочнеться хода учасників карнавалу.

О 19:00 для гостей парку зі своєю новою програмою виступить кавер-група «Льюс Керролл». Завершиться карнавал культур дискотекою з конкурсами.

comments powered by HyperComments