На Харківщині були прийняті заходи щодо попередження провокацій на 8-9 травня

Юлыя Гуш  |  П'ятниця, 27 квітня 2018, 13:08
Під час відзначення травневих свят значний пріоритет буде надаватися питанням безпеки.
На Харківщині були прийняті заходи щодо попередження провокацій на 8-9 травня

На території Харківської області відбудеться велика кількість масових заходів, пов’язаних з відзначенням Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

За словами директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова, з цього приводу була проведена низка організаційних та технічних заходів, направлених на забезпечення комплексної безпеки на території області. Зокрема, вони були направлені на недопущення різного роду провокацій чи спроб дестабілізації ситуації в області.

«Ми розуміємо, що північний сусід, на жаль, не залишив свої агресивних намірів, – розповів Максимов, – і він це постійно демонструє в зоні бойових дій на Сході України. Були неодноразові спроби дестабілізації Харківської області. Вони всі успішно попереджені. І ми розуміємо, що вірогідність загрози є. Всі ризики оцінені і прийняті всі блокуючі заходи».  

Урочисті заходи пройдуть як в самому Харкові, так і на території районів: «Тому, як завжди, для нас в основному пріоритеті провести їх безпечно, максимально організовано та зрозуміло для людей, – підкреслив заступник голови ХОДА Михайло Черняк, – цього року ці святкування будуть масштабними. Ми розуміємо, що люди цінують ці дати».

Нагадаємо, що до 8 травня будуть прикриті зовнішні кордони на території області. Це має не допустити проникнення всередину регіону різного роду деструктивних елементів. Крім того, під час масових заходів охорону громадського порядку буде забезпечувати близько 3,5 правоохоронців. Також будуть приведені у відповідну готовність рятувальні та медичні служби.

 

comments powered by HyperComments