Найуспішніші учні Харківщини поїхали відпочивати до Албанії

Середа, 2 травня 2018, 13:12
Талановиті школярі з різних районів області відправляться до моря.
Найуспішніші учні Харківщини поїхали відпочивати до Албанії

Чотирнадцять учнів, які перемагали на олімпіадах, конкурсах МАН та інших інтелектуальних змаганнях, будуть сім днів безкоштовно відпочивати в Дурресі. Така поїздка здійснюється в межах культурно-освітнього проекту, ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною.  

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, до Албанії поїдуть діти, які підвередили свої таланти та здібності перемогами на конкурсах та олімпіадах. Це має стимулювати їх добре вчитися та добиватися успіхів. Бабічев заначив, що це тільки перший проект. Але заступник голови ХОДА переконаний у тому, що він далеко не останній.  

До 8 травня школярі відпочиватимуть на березі моря в місті Дуррес. За цей час вони відвідають місто Тірана, столицю Албанії, фортецю в місті Круя, унікальне місто Берат, який знаходиться списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також вони дізнаються, як навчаються їх однолітки в одній з провідних шкіл країни.  

Почесний консул Республіки Албанія в місті Харкові Шахін Омаров зазначив, що цей проект є унікальним для України. Щось подібне було в Одеській та Запорізькій областях, де мешкає албанська діаспора. За його словами, до цього ніхто не проявляв такої наполегливості, а Харківщина, як і раніше, знов виступила ініціатором такого серйозного проекту. Також він висловив сподівання, що у дітей від такого відпочинку залишиться маса приємних вражень. 

Нагадаємо, що у Коломацькому районі розпочалися роботи зі встановлення вуличного освітлення. На початку травня стануть світлішими вулиці у дванадцяти інших районах області.  Відповідні роботи проводяться в межах проекту "Енергія світла", покликаного вирішити проблему нестачі вуличного освітлення.  

comments powered by HyperComments