ХОДА вжила всіх заходів задля того, щоб 8 та 9 травня у регіоні пройшли спокійно – Черняк

Понеділок, 7 травня 2018, 13:12
Незважаючи на всі ризики, під час заходів до 8 та 9 травня має бути забезпечений належний рівень безпеки.
ХОДА вжила всіх заходів задля того, щоб 8 та 9 травня у регіоні пройшли спокійно – Черняк

Спокійні свята пообіцяв Михайло Черняк, заступник голови ХОДА. За його словами, 8 та 9 травня у всіх районах області пройдуть святкові заходи.

Саме у ці дні рівень відповідальності щодо забезпечення безпеки гостей та мешканців області є найвищим.

«Всі правоохоронні органи забезпечують порядок та безпеку, – зазначив Михайло Черняк, – але завжди існує певний ризик провокацій. Проте ситуація на сьогоднішній день абсолютно контрольована. Не перший рік ми проводимо ці заходи, розуміючи всі політичні складові і загрози, які можуть виникати. Ми всі пам’ятаємо, що відбувалося 3-4 роки тому, але сьогодні ситуація контрольована, стабільна. І всі заходи безпеки вжиті у повному обсязі».

Заплановано, що в урочистостях братимуть участь як харків’яни, так і гості з інших регіонів країни. Загалом, на території Харківщини були вжиті всі необхідні заходи для того, щоб ці свята пройшли спокійно.

Нагадаємо, усі охочі долучитися до центрального заходу регіону з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, якій відбудеться на меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва",  можуть скористатися безкоштовними автобусами, які курсуватимуть від станції метро "Держпром" з 9 години ранку до 16 години. Рейси відправлятимуться кожні 20 хвилин. 

Меморіальний комплекс "Висота маршала І.С. Конєва" є важливою історичною пам`яткою Харківщини, адже саме тут, на висоті 197,3, в серпні 1943 року знаходилися спостережні пункти командувача військ Степового фронту генерал-полковника І.С.Конєва. Звідси здійснювалось оперативне керівництво військами Степового фронту у ході запеклих боїв завершального етапу Бєлгородсько-Харківської наступальної операції (3-23 серпня 1943 року). Ввечері, 22 серпня 1943 року, І.С.Конєв віддав наказ арміям Степового фронту про нічний штурм Харкова. До 12 години 23 серпня 1943 року війська 69-ї, 7-ї гвардійської та 53-ї армій остаточно звільнили місто від німецько-фашистських загарбників.

comments powered by HyperComments