Харківський лабораторний центр оприлюднив результати перевірки міських джерел

Понеділок, 7 травня 2018, 14:57
У місті Харкові досліджено 12 проб води з каптажів природних джерел.
Харківський лабораторний центр оприлюднив результати перевірки міських джерел

Про це повідомляє Харківський лабораторий центр. 

 Протягом І кварталу 2018 року у воді з 4-х джерел реєструвались проби з відхиленнями від норм за мікробіологічними показниками (селище Олешки Київського району, «Манжосов яр» (Північна Салтівка), «Олексіївська балка», джерело по вул. Мінераловодській). Вода з каптажів 2-х джерел не відповідала нормативним вимогам за санітарно-хімічними показниками — встановлені перевищення гранично допустимої концентрації нітратів (парк «Юність», селище Олешки) та нормативного показника загальної жорсткості (парк «Юність»).

Нагадаємо, раніше харків`янам нагадали, чого не слід робити під час відпочинку. Зокрема, під час відпочинку слід дотримуватися простих правил: не пити брудну воду, берегти їжу від дрібних тварин, не купатися, якщо ви поранилися. Надавати перевагу спеціально облаштованим місцям для купання. Якщо ви відпочиваєте в лісі - бережіться клещів, краще мати спеціальний засіб він них. 

Також ми писали, що нещодавно в Харківській області був зареєстрували перший у поточному році випадок ботулізму. Постраждала вживала в'ялену рибу, куплену на Центральному ринку у місті Мелітополі Запорізької області. Перші симптоми захворювання з'явились через 18 годин після вживання продукту. Постраждала в тяжкому стані госпіталізована до Обласної клінічної інфекційної лікарні, їй введена протиботулінічна сироватка.

comments powered by HyperComments