Тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у Другій світовій війні - Світлична

Середа, 9 травня 2018, 10:37
9 травня відбуваються урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у Другій світовій війні - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Головний урочистий захід з нагоди пам`ятного дня відбувається у Дергачівському районі на Висоті Конєва. 

У ньому беруть участь ветерани, представники громади, а також обласна влада. О 10.00 на меморіальному комплексі відбулося покладання квітів.

«Українці зазнали непоправних втрат у Другій світовій війні, але своєю мужністю, силою та сміливістю зробили незаперечний внесок у перемогу. І разом зі всім світом у ці дні ми промовляємо: «Ніколи знову». Ми розділяємо з десятками народів спільну перемогу та спільне горе від тих втрат і точно знаємо, що тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у Другій світовій війні. І так само – тільки підтримуючи один одного, можемо сьогодні протистояти новому світовому агресору», - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична.

Разом із ветеранами вона відвідала музейний комплекс меморіалу та оглянула виставку сучасної військової техніки, яка працює просто неба.

Святкова програма триватиме до 16.00. До цього часу з площі Свободи, від станції метро "Держпром" кожні 20 хвилин курсує безкоштовний автобус. 

Усіх гостей та учасників свята пригостять польовою кашею, а на нижньому майданчику комплексу відбуватимуться виступи творчих колективів регіону.

Нагадаємо, Харківщина долучилась до загальноукраїнської акції «Перша хвилина миру», яка традиційно проходить 8 травня о 23:01.

comments powered by HyperComments