Ознак зовнішнього впливу чи диверсій на Харківщині не виявили – прокуратура

Четвер, 10 травня 2018, 14:20
Військовою прокуратурою були названі основні версії пожежі на балаклійському військовому складі.
Ознак зовнішнього впливу чи диверсій на Харківщині не виявили – прокуратура

Про те, які зараз існують версії щодо причин пожежі в Балаклії, розповів Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє УНН. За його словами, які-небуть ознаки зовнішнього впливу чи диверсій на території військового складу виявлено не було. Триває розслідування кримінального провадження, встановлюються причини загоряння.  

Разом з тим Матіос зазначив, що причини, озвучені Міноборони, також мають право на існування. За його словами, пожежа виникла через випадкову іскру, через яку зайнялася трава. Що в свою чергу привело до підриву  нерозмінованих залишків, які залишились після минулорічної диверсії. Або пожежа сталася внаслідок того, що були порушені правила техніки розмінування.  

Як зазначив прокурор, істинні причини пожежі не  можуть бути встановлені до надання  результатів експертизи. Тоді буде виявлений як механізм інциденту, так і зона відповідальності конкретної особи. 

Нагадаємо, що на 3 травня на території військового складу Балаклії сталася пожежа. Тоді спочатку зайнялася суха трава. Остаточно згоряння було ліквідоване вчора, 9 травня.

comments powered by HyperComments