Харківщина демонструє рекордні результати у підготовці дітей до інтелектуальних змагань

П'ятниця, 11 травня 2018, 17:14
У 2018 році на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів Харківську область представляли 120 учнів, 105 з яких стали переможцями.
Харківщина демонструє рекордні результати у підготовці дітей до інтелектуальних змагань

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев повідомив, що це 88% від загальної кількості учасників, і ця цифра є найбільшою за останні 11 років. Дипломи першого ступеню отримали 25 учнів, другого – 41, третього – 39. 

Найкращі результати школярі отримали з математики, фізики, географії, іспанської мови, української мови та літератури. Окрім того, переможцями олімпіад стали учні не лише шкіл Харкова, але й навчальних закладів районів області. Зокрема, Золочівського, Сахновщинського, Харківського, Чугуївського районів, міст Ізюм та Первомайський. 

"Зробити освіту доступною і якісною - одне з головних завдань, яке ставить перед собою обласна влада. Також значна увага приділяється підтримці обдарованих дітей. Це питання знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної. І саме результати конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України, предметних олімпіад дають можливість оцінити, яким чином працює галузь освіти і як розвивається", - повідомив Анатолій Бабічев.

Також, за інформацією Анатолія Бабічева, на фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України команду Харківської області представили 58 учнів, 48 з них стали переможцями (у тому числі учні сільських шкіл). Перше місце посіли 9 школярів, друге – 20, третє – 19.

Нагадаємо, починаючи з 2015 року, Харківська область збільшила фінансування освіти з місцевих бюджетів з 2 до 6 млрд грн.

Також повідомлялося, що в Харківській області продовжує відновлюватися дошкільна освіта. До кінця 2018 року на Харківщині відкриють 19 нових дитсадків, а також 21 групу в вже наявних закладах. Таким чином буде створено близько  1500 додаткових місць. 

Раніше ми писали, що до кінця року на Харківщині має з’явитися ще 19 опорних шкіл. А минулого року в регіоні було побудовано «з нуля» першу за останні 12 років школу («Мобіль» у Пісочині) та лише за 2017-й реконструйовано та капітально відремонтовано близько 200 шкіл.

comments powered by HyperComments