У Харкові стартував 21-денний Екологічний марафон

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 11 травня 2018, 18:05
Нещодавно у місті пройшла презентація ЕкоМарафону, який має надихнути молодь на більш екологічний спосіб життя.
У Харкові стартував 21-денний Екологічний марафон

Сам ЕкоМарафон являє собою 21-денний челендж, покликаний познайомити своїх учасників з основами «розумного споживання» та філософією «Zero Waste». В його межах вони дізнаються, як можна зменшити негативний вплив на довкілля та правильно сортувати сміття, відвідуватимуть як тематичні лекції, так і неформальні зустрічі.  

«Це випробування наших учасників, – розповіла Людмила Нікітіна, співорганізаторка ЕкоМарафону, – щоб вони спробували, як це – прививати екологічні звички у щоденному побуті. Ми дуже довго працювали над програмою. Кожен день ми будемо публікувати нові завдання, які учасники отримуватимуть на електронну пошту чи на каналі Телеграм. Про завдання вони будуть дізнаватися напередодні».

Зокрема, першу лекцію у межах ЕкоМарафону прочитав Микола Рибалка, член ГО «Еколтава», у якій він розповів присутнім про основи сортування сміття.

«Сьогодні мене запросили друзі з Харкова, які пропагують життя в стилі «Zero Waste», – зазначив Рибалка, – вони організовують марафон 21 день без сміття задля того, щоб люди отримали якісь нові навички. І я приїхав для того, щоб показати свій досвід, показати досвід своєї організації. І розповісти про те, взагалі які в Україні є ініціативи, що пропагують раціональне поводження з відходами, мінімізацію кількості сміття у нашому житті і вирішення глобальної сміттєвої кризи в Україні та світі».  

Всі завдання, які отримають учасники Марафону, матимуть екологічний  характер. Це може бути завдання по скороченню споживання, по сортуванню відходів, завдання з альтернативного дозвілля, для якого не потрібно використовувати громадський транспорт. Приєднатись до акції можна буде за посиланням.

comments powered by HyperComments