Світлична наголосила на персональній відповідальності керівництва ДСНС за пожежну безпеку літніх таборів

Вівторок, 15 травня 2018, 13:18
Крім того, голова ХОДА зробила акцент на забезпеченні дотримання санітарних умов у дитячих таборах відпочинку на території області.
Світлична наголосила на персональній відповідальності керівництва ДСНС за пожежну безпеку літніх таборів

Про це Юлія Світлична повідомила, відкриваючи 15 травня нараду, присвячену питанням пожежної безпеки під час весняно-літнього періоду в регіоні та проведенню оздоровчої кампанії, передає прес-служба ХОДА. 

За інформацією губернатора, цього сезону на Харківщині буде оздоровлено вісімдесят тисяч дітей. На сьогодні прийняти їх готові 700 закладів області. 

Юлія Світлична підкреслила, що відпочинок дітей має бути безпечним, саме тому особливу увагу слід приділіти заходам пожежної безпеки. 

Керівник області доручила створити в кожному районі мобільні групи, до складу яких увійдуть представники РДА, ДСНС, Держпродспоживслужби та Національної поліції. Ці групи здійснюватимуть моніторинг підготовки та подальшої роботи дитячих закладів охорони здоров’я та відпочинку. Юлія Світлична наголосила, що питання підготовки таких закладів до прийому дітей мають взяти на особистий контроль керівники райдержадміністрацій.

У свою чергу, начальник ГУ ДСНС України на Харківщини доповів, що станом на 14 травня перевірка вже пройшла у 43 закладах, у тому числі - у 19 закладах відпочинку та оздоровлення. У ході перевірки були зафіксовані шістьсот порушень вимог техногенної та пожежної безпеки. Усім керівникам були вручені акти за результатами перевірок. 51 посадва особа понесе адміністративну відповідальність. 

Щодо санітарної готовності, за інформацією в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в регіоні Тетяни Колпакової, було надано більше 150 пропозицій до керівництва закладів відпочинку та оздоровлення. На сьогодні було виконано лише 15%. 

За підсумками наради голова ХОДА дала доручення ДСНС та Держпродспоживслужбі щодо подальшої роботи в напрямку підготовки до оздоровчого сезону в області.

«Доручаю: перше, ДСНС – провести перевірки пожежної безпеки та дотримання законодавства в кожному закладі, який організовуватиме відпочинок. Друге – встановити контроль за усуненням зазначеними закладами тих приписів або недоліків, які ви встановлюєте. Третє – провести роботу з власниками дитячих закладів щодо забезпечення неухильного дотримання вимог чинного законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, відповідності евакуаційних шляхів та виходів установленим законодавством нормам, а також наявності засобів пожежогасіння та водопостачання. Робити все задля того, щоб і персонал, і люди, які відпочивають або оздоровлюються, знали у разі загрози їх життю що та як робити. Те ж саме стосується й Держпродспоживслужби», - сказала керівник області.

Нагадаємо, у 2017 році найбільше дітей по областях України було влітку оздоровлено на Харківщині. Також наша область лідує за показниками фінансування оздоровчої кампанії з обласного бюджету: на придбання путівок для дітей пільгових категорій цьогоріч було виділено 48,5 млн грн, за які куплено 7435 путівок до таборів та санаторних установ області, а також до таборів на узбережжях Чорного та Азовського морів і в Карпати.

А всього минулого року в оздоровленні дітей влітку були задіяні 744 установи області. З них понад 700 - це пришкільні табори, 28 - стаціонарні, а також табори праці та відпочинку. Крім того, понад 7 тисяч дітей соціально незахищених категорій оздоровилися в таборах за межами Харківської області. Кошти на закупівлю путівок було виділено з обласного бюджету.

comments powered by HyperComments