Харків' яни влаштували пікет на підтримку Олега Сенцова

Юлія Гуш  |  Вівторок, 22 травня 2018, 18:01
Вони прийшли під стіни російського консульства, щоб висловити свою підтримку українському політв'язню.
Харків' яни влаштували пікет на підтримку Олега Сенцова

Сьогодні під російським консульством пройшов пікет на підтримку Олега Сенцова, політв'язня, який нещодавно об'явив про безстрокове голодування.

Небайдужі харків'яни прийшли не тільки висловити свою підтримку українському режисеру, а й вимагати його звільнення з в'язниці. Вони скандували гасла "Свободу Олегу Сенцову", "Ні російській агресії", "Свободу політв'язням", "Путіна на нари" тощо.

"Мене особливо хвилює доля Олега Сенцова, - розповіла телережисерка Тетяна Бабіна, - тому що я дуже захоплюсь цією людиною. Я щойно повернулась з Америки. Там всі про нього знають. Всі режисери світу зараз виходять на протест, тому що він дев'ятий день голодує і це дуже небезпечно для його здоров'я. Я хочу сказати, що просто б чекала від харків'ян, від нашої творчої інтелігенції, від режисерів, журналістів більшої підтримки. Щоб Олег знав, що тут, у Харкові, також є притомні люли, які цінують його подвиг, його творчість. І приєднувалися до нашого протесту".

Учасники акції тримали в руках плакати із закликами звільнити Олега Сенцова, а також зі словами прихильності та підтримки. Не забули вони й інших політв'язнів, які зараз знаходяться в російських тюрмах. Поруч з ім'ям режисера можна побачити імена Валентина Вигівського, Романа Сущенка, Нурі Прімова, Еміра-Усеїна Куку та інших.

Згодом всі ці плакати були розміщені на деревах та сдендах консульства.

comments powered by HyperComments