Харківщина вже втретє очолює рейтинг соціально-економічного розвитку

Середа, 23 травня 2018, 10:15
За цим показником Харківська область третій раз очолює рейтинг серед інших регіонів країни.
Харківщина вже втретє очолює рейтинг соціально-економічного розвитку

Нещодавно Кабміном були оприлюднені результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України за 2017 рік. Харківська область змогла підтвердити свої позитивні результати за два попередні роки. Вона зайняла перше місце серед інших регіонів та друге - після Києва. Таку інформацію розмістив офіційний сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

Загальна рейтингова оцінка регіонів розраховувалась за 64 показниками, яких згрупували за 12 напрямками. За половиною напрямків та 22 показниками Харківщина увійшла  до п'ятірки лідерів. Другою вона стала по напрямкам «Розвиток малого та середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність», «Соціальний захист та безпека». 

Згідно підсумкам 2017 року, Харківщина змогла укріпити власні позиції в економіці та соціальній сфері та посісти перші місця відразу за трьома напрямками: «Ефективність ринку праці», «Доступність та якість послуг у сфері освіти» та «Раціональне природокористування та якість довкілля». Якщо подивитись на результати попередніх рейтингових оцінювань, то Харківська область випереджала Київ лише у сфері освіти. 

Важливо й те, що Харківщина зайняла відразу 9 перших місць за ключовими показниками, які мають стосунок до соціального забезпечення населення, розвитку підприємництва, підвищення енергоефективності, якості освіти, соціального захисту дітей та поліпшення екологічної ситуації в регіоні. 

  

comments powered by HyperComments