Під час перевірок ТРЦ, шкіл та лікарень було виявлено масу порушень. Харкова це також стосується

Четвер, 24 травня 2018, 11:24
Перевірці підлягали об'єкти масового скупчення людей, заклади охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, а також школи та дитсадки.
Під час перевірок ТРЦ, шкіл та лікарень було виявлено масу порушень. Харкова це також стосується

Про це розповів Голова ДСНС Микола Чечоткін під час засідання Уряду. Тоді він оприлюднив проміжні результати перевірок, які проходили об'єктах масового скупчення людей, закладах охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, а також школах та дитсадках. Чечоткін зазначив, що даний аналіз є свідченням того, що крім загальних порушень режимного характеру існують і системні проблеми.

На сьогоднішній день була проведена перевірка 13 360 об’єктів, що складає 41% від запланованої кількості. В межах цих заходів було виявлено 167 000 порушень, з яких майже 63 тисячі не були усунені протягом тривалого часу. Найгіршу ситуацію в плані виконання норм безпеки можна спостерігати в Чернівецькій області. Там не було виконано 59% раніше запропонованих заходів.

Керівники об’єктів отримали 12 837 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 405-ти об’єктів. Це 155 торігвельно-розважальних центрів, 220 дошкільних та шкільних закладів, 30 лікарень.

Щодо різного роду ТРЦ, то у кожному восьмому такому закладі зафіксували неналежне утримання шляхів евакуації, більше 30% об’єктів не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а понад 45% - не дообладнані системами протипожежного захисту. Або дані системи знаходяться в неробочому стані та не обслуговуються.  Також під час цих заходів зафіксовано було зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ДСНС до перевірок.

comments powered by HyperComments